Werkgeversvereniging AWVN

JohnsonDiversey wint AWVN-innovatietrofee 1e kwartaal

Enschede, 23 april 2009 - JohnsonDiversey Enschede is de winnaar van de AWVN-innovatietrofee van het 1e kwartaal 2009. JohnsonDiversey is een wereldwijde aanbieder van innovatieve totaaloplossingen op het gebied van professionele reiniging en hygiëne. De Enschedese vestiging werkt sinds 2004 met het principe van Mission Directed Workteams (MDW). MDW stelt de medewerker centraal in de organisatie. Belangrijk onderdeel van MDW is de overlegstructuur tussen alle afdelingen. De gehele organisatie in Enschede is hier vervolgens op aangepast en ingericht.

Algemeen directeur Toon Van Asseldonk van AWVN reikte de AWVN-innovatietrofee uit aan Pieter Franssen, de manager van de vestiging in Enschede.

De jury vond de aanpak van JohnsonDiversey vooruitstrevend en vernieuwend, en ziet hierin optimalisering van de menselijke factor in het bedrijf. De medewerker wordt gestimuleerd mee te denken over organisatorische ontwikkelingen en wordt gevraagd met innovatieve voorstellen te komen. Daarnaast wordt de medewerker gestimuleerd zich zoveel mogelijk te ontwikkelen, zowel binnen als buiten zijn eigen functie. De aanpassing van de werkwijze is goed ingebed in de bedrijfscultuur.
Inmiddels werken ook afdelingen in Utrecht volgens het MDW-principe.

De AWVN-innovatietrofee is een jaarlijkse prijs voor het bedrijf dat in dat jaar het meest inspirerende voorbeeld biedt van sociale innovatie. De winnaar van de jaarprijs wordt gekozen uit de vier winnaars van een kwartaalprijs. Instelling van de prijs vloeit voort uit het AWVN-concept Slimmer werken - ofwel sociale innovatie. Jaarwinnaar van 2008 was XEROX Venray.

Zie over JohnsonDiversey ook het artikel in Werkgeven Voorbehoud | Privacybeleid | AWVN International Services 070 - 850 86 05 | werkgeverslijn@awvn.nl | Postbus 93050, 2509 AB Den Haag
____________________