CPNB


Persbericht 5-3-2009

Onderscheiding voor de meest bijzondere non-fictietitels Het âLintje van de Boekverkoperâ ingesteld

De Koninklijke Boekverkopersbond gaat de meest bijzondere non-fictietitels van het afgelopen jaar onderscheiden met het `Lintje van de boekverkoper 2009'. De uitreiking wordt een jaarlijks terugkerende campagne voor het special interest-boek, geïnitieerd en georganiseerd door de Stichting CPNB.

Het lintje wordt toegekend aan de meest bijzondere titels in uiteenlopende categorieën, van geschiedenis tot opvoeding en van koken tot gezondheid. Voor een lintje komen alleen titels in aanmerking waarin tekst en illustratie elkaar versterken. Doel van de campagne is mooie uitgeefprestaties in het zonnetje te zetten en de boekhandel te profileren als kenner van het non-fictieboek. De lintjesregen is een aanvulling op de vele prijzen die er al zijn voor proza, poëzie en kinderboeken.

Een jury van ervaren boekverkopers bepaalt welke titels het `Lintje van de boekverkoper 2009' ontvangen. Zij zullen de eerste keer circa 10 titels selecteren. Op donderdag 23 april worden de lintjes uitgereikt. De dag erna zijn alle boekwinkels die dit wensen door de CPNB voorzien van winkelmateriaal.