Gemeente Utrecht

Ondertekening contract Europees Jeugd Olympisch Festival 2013

In 2013 nemen ongeveer 3.300 jonge sporters deel aan het prestigieuze Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Utrecht. Op 23 april ondertekenen voorzitter NOC*NSF Erica Terpstra en loco-burgemeester en sportwethouder Harm Janssen hiervoor het contract. Bij de ondertekening op het stadhuis in Utrecht zijn onder andere drie bestuursleden van het Europees Olympisch Comité (EOC), gedeputeerde sport Anneke Raven en oud judoka Anton Geesink aanwezig.

Het EJOF is een tweejaarlijks multi-topsportevenement voor jonge Europese topsporters in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Het evenement vindt plaats in een Olympische atmosfeer, inclusief openings- en sluitingsceremonie. Het programma bestaat uit negen sporten: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, zwemmen wielrennen. De organisatie van een evenement als het EJOF in Nederland staat niet op zichzelf. Het past uitstekend in de ambitie om het sportklimaat in Nederland in 2016 op Olympisch niveau te brengen. Bovendien sluit het evenement goed aan bij de uitgangspunten van het topsport- en breedtesportbeleid van de gemeente Utrecht.

Programma:
10.15 uur aankomst en ontvangst genodigden
10.30 uur aankomst en ontvangst leden EOC-Commissie 10.45 uur welkomstwoord loco-burgemeester en wethouder Sport Harm Janssen 10.50 uur welkomstwoord voorzitter NOC*NSF, mevrouw Erica Terpstra 11.00 uur toespraak EOC, de heer Patrick Hickey, president EOC 11.05 uur ondertekening Host City contract EYOF 2013 11.15 uur feestelijke champagnetoast loco-burgemeester en wethouder Sport Harm Janssen 11.25 uur einde bijeenkomst, foto-shoot bestuurders (leden EOC Commissie en Anton Geesink op het bordes van het stadhuis) 11.35 uur gelegenheid voor het stellen van vragen door de pers aan bestuurders en EOC-Commissie 11.45 uur einde