Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
April 2009

Schitterende schelpen en slijmerige slakken

75 jaar malacologie als hobby en professie

'Schitterende schelpen en slijmerige slakken' is de titel van een nieuwe uitgave die deze week verschijnt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Malacologische Vereniging (NMV) voor amateurs en professionals met interesse voor schelpen en slakken. In het boek schrijven zij met passie over hun werk en hobby.

Schitterende schelpen en slijmerige slakken presenteert bijdragen van diverse mensen uit het vak verdeeld over de volgende thema's:


* Wetenschappelijke molluskencollecties in Nederland


* Fossiele schelpen


* Land- en zoetwaterweekdieren


* De Nederlandse Malacologische Vereniging: 75 jaar reilen en zeilen


* Mariene weekdieren en schelpenverzamelaars

Enthousiaste verhalen over verzamelingen, onderzoek, bijzondere projecten passeren de revue en belevenissen van mensen die er bij betrokken zijn, als liefhebberij of beroepsmatig. Waarom schelpen en slakken zo boeiend zijn, spreekt ook uit de middenpagina's waar 75 leden hun favoriete schelp tonen en toelichten onder het motto van 'Hoe ik schelpengek werd'.

Schitterende schelpen en slijmerige slakken is rijk geïllustreerd en biedt een verrassend overzicht van de vele aspecten van het weekdierenonderzoek in Nederland waarbij veel NMV leden enthousiast betrokken waren en nog steeds zijn.

Schitterende schelpen en slijmerige slakken

75 jaar NMV: malacologie als hobby en professie

Redactie: Gerhard Cadeé, Sylvia van Leeuwen, Jan Johan ter Poorten Uitgever: Nederlandse Malacologische Vereniging; meer informatie www.spirula.nl Uitvoering: 144 p., 21 x 29,7 cm, genaaid gebonden, full colour ISBN: 978 90 5011 304 5
Prijs: ¤ 24,95

www.knnvuitgeverij.nl of via info@knnvuitgeverij.nl

----------