Gemeente Apeldoorn

Jongeren houden voorjaarsschoonmaak bij de Grift

Tijdens de jaarlijkse doe-dag van Stichting Present houden 25 vrijwilligers een grote voorjaarsschoonmaak bij de Grift aan de Deventerstraat en de omliggende parken. Onder begeleiding van een groenbeheerder van de gemeente Apeldoorn ruimen de vrijwilligers van 12 tot 18 jaar zwerfafval op. De actie wordt gehouden om meer mensen op verschillende manieren actief te krijgen in de Apeldoornse samenleving.

De gemeente Apeldoorn is erg blij met en trots op de vrijwilligers die zich inzetten voor een schonere leefomgeving. Een prachtig initiatief vanuit de samenleving die de gemeente Apeldoorn graag ondersteund. Zwerfafval pakken we samen aan, iedereen kan dit goede voorbeeld volgen. De gemeente hoopt dat deze acties bijdragen aan het besef dat zwerfafval veroorzaken niet normaal is.

Zwerfafval opruimen is één van de projecten van de jaarlijkse doe-dag. In totaal gaan dertien groepen vrijwilligers, in totaal meer dan 100 mensen, gelijktijdig hun handen uit de mouwen steken voor hun medemens door naast zwerfafval op te ruimen ook andere activiteiten te organiseren zoals een voetbaltoernooi met asielzoekers.

Einde persbericht.