Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - winkeldief aangehouden


Op woensdagmiddag 22 april heeft de politie een 56-jarige man uit de gemeente Apeldoorn aangehouden en verhoord over een winkeldiefstal. De man werd betrapt door winkelpersoneel toen hij een elektrisch apparaat wegnam uit een elektronicawinkel in winkelcentrum de Oranjerie in Apeldoorn.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - man aangehouden voor openbare dronkenschap


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 23 april heeft de politie een 36-jarige Apeldoorner aangehouden voor openbare dronkenschap.


De politie ontving omstreek 05:00 uur een melding dat er een dronken man op de rijbaan aan de Burg. Quaeles van Uffordlaan in Apeldoorn liep. Ter plaatse troffen de agenten de 36-jarige man aan. Hij vormde, vermoedelijk onder invloed van alcohol, een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving doordat hij op de rijbaan liep. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - man met inbrekerswerktuigen aangehouden


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 23 april een 29-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man bleek in het bezit van een inbrekerswerktuig. Na de aanhouding bleek de man tevens in het bezit te zijn van harddrugs.


Omstreeks 03:20 uur troffen surveillerende agenten de man aan in de Patrijsweg in Apeldoorn. De man zat bij een andere man achterop een fiets die niet was voorzien van verlichting. Tijdens de controle bleek de 29-jarige man in het bezit van een inbrekerswerktuig. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Aan het politiebureau bleek de man ook in het bezit van een geringe hoeveelheid harddrugs. Zowel de drugs als het inbrekerswerktuig werden in beslaggenomen. De man werd ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - Twee gewonden bij botsing


Een 70-jarige automobilist uit Apeldoorn en zijn 68-jarige passagier zijn woensdagmiddag 22 april gewond geraakt na een aanrijding. De man en vrouw werden overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 17:00 uur. De 70-jarige automobilist reed over de Rijnstraat richting de kruising met de Waalstraat. Een 56-jarige autobestuurder uit Apeldoorn reed over de Waalstraat in de richting Rijnstraat. Op de kruising zag de 56-jarige automobilist de 70-jarige autobestuurder die hem van rechts naderde vermoedelijk over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De 70-jarige Apeldoorner raakte gewond aan zijn been en bekken. De 68-jarige vrouw, die als passagier in zijn auto zat, raakte klaagde over pijn op haar borst. Een ambulance heeft het tweetal overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - woninginbraak


Tussen woensdagmorgen en -avond 22 april is er ingebroken in een woning aan het Kanaal Noord in Apeldoorn. Er is onder andere een laptop weggenomen.


Men is binnengekomen door een raam open te breken. De hele woning is doorzocht. De bewoners waren overdag afwezig en ontdekten de inbraak bij thuiskomst. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Apeldoorn - winkeldief aangehouden


Op woensdagavond 22 april heeft de politie een 19-jarige vrouw uit gemeente Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt door winkelpersoneel toen zij levensmiddelen wegnam uit een supermarkt aan het Operaplein in Apeldoorn, zonder ze af te rekenen.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - drie bewoners naar ziekenhuis na woningbrand


In de nacht van woensdag op donderdag 23 april is er een brand ontstaan in een woning aan de Elizabethshof in Apeldoorn. De drie bewoners van het pand zijn licht gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.


De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 01:30 uur. Op het moment dat de brand uitbrak lagen de drie bewoners in het pand te slapen.
De 46-jarige bewoner werd wakker en ontdekte rook en vlammen op zijn slaapkamer.
Hij wekte zijn 94-jarige vader en 85-jarige moeder, die allen zelfstandig de woning konden verlaten. Ze raakte daarbij licht gewond. De 46-jarige man had veel rook ingeademd, de 94-jarige man raakte gewond aan zijn voet en de 85-jarige vrouw liep een verwonding op aan haar oor. Alle drie zijn ze door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De technische dienst van de brandweer onderzoekt de exacte oorzaak van de brand.


EINDE BERICHTEN

-----------------------



---- --