Ingezonden persbericht


Persbericht

Nicky Eberson uitgeroepen tot kinderburgemeester van Tilburg

De twaalfjarige Nicky Eberson is de eerste kinderburgemeester van Tilburg. Zij was de winnaar van de spannende finaleshow die woensdagmiddag jl werd gehouden in het MIDI theater. Nicky moest het opnemen tegen vijf medefinalisten die geselecteerd waren uit de ruim driehonderd binnengekomen sollicitaties.

Een deskundige jury beoordeelde de zes finalisten op hun kwaliteiten als burgemeester. Zo moesten ze een lastige journalist te woord staan, een kunstwerk onthullen en een toespraak houden over hun plannen en ideeën voor de stad. De taart die ze vervolgens zo kundig mogelijk aan moesten snijden, werd tijdens de pauze uitgedeeld aan de bijna 400 aanwezige kinderen die gekomen waren om hun favoriet aan te moedigen. De finaleshow werd gepresenteerd door rapper Yes-R. Toen dit jeugdidool na de pauze een spetterend optreden verzorgde, kon de middag voor de kinderen helemaal niet meer stuk.

Het was de eer aan burgemeester Vreeman om de nieuwe kinderburgemeester als eerste te feliciteren en haar de speciaal ontworpen ambtsketting om te hangen. De overige kandidaten kregen een medaille en zijn tijdens de middag alle vijf aangesteld als loco-burgemeester. Naast een echte ambtsketting heeft kinderburgemeester Nicky ook een bureau op de kamer van burgemeester Vreeman. Bovendien heeft zij de beschikking over een eigen personal assistant.

Door alle feestelijkheden rond het Tilburgse jubileumjaar gaat de kinderburgemeester het druk krijgen de komende tijd. Volgende week zal zij haar eerste officiële taak vervullen: het uitreiken van de jeugdlintjes.

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht