Gemeente Cromstrijen


Verzekeringspakket voor vrijwilligers en mantelzorgers (23-04-2009)

De gemeente Cromstrijen sluit een tweetal verzekeringpakketten af voor alle vrijwilligers en mantelzorgers. De verzekering is bedoeld voor alle vrijwilligers, die in de gemeente Cromstrijen in enig georganiseerd verband vrijwilligerswerk verrichten. Op onderdelen is de verzekering ook van toepassing op mantelzorgers. De gemeente wil met deze verzekering de vele vrijwilligers en mantelzorgers ondersteunen.

Voor wie is deze verzekering?

Nederland kent ongeveer vier miljoen vrijwilligers. Niet alle vrijwilligers zijn even goed verzekerd. In september vorig jaar heeft het rijk besloten om - in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten - een vrijwilligersverzekering mogelijk te maken. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten stelde in samenwerking met Centraal Beheer Achmea een tweetal verzekeringspakketten samen. De gemeente sloot beide verzekeringen af ten behoeve van de vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeente Cromstrijen. Met deze verzekering zijn alle vrijwilligers in de gemeente Cromstrijen verzekerd, ongeacht leeftijd, frequentie en aantal uren van vrijwillige inzet. Mantelzorgers kunnen ook gebruik maken van onderdelen van de polis. Zij zijn namelijk verzekerd tegen ongevallen- en voor persoonlijke eigendommen.

Is aanmelden nodig?

De gemeente Cromstrijen sluit deze collectieve verzekering voor alle vrijwilligers af. Dat houdt in dat mensen zich niet individueel hoeven aan te melden. Alleen als zij aanspraak op de verzekering willen maken, moeten vrijwilligers of mantelzorgers zelf contact opnemen met de gemeente.