Vopak NV

oninklijke Vopak N.V.
K
esterlaan 10
W
3016 CK Rotterdam

Persbericht

Besluiten Aandeelhoudersvergadering Vopak

Rotterdam, 23 april 2009

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. op 23 april 2009 zijn de volgende besluiten genomen: P

· De jaarrekening over het boekjaar 2008 is vastgesteld.

E · Het dividendvoorstel is goedgekeurd. Op 15 mei 2009 zal een dividend van EUR 1,10 per gewoon aandeel worden uitgekeerd in gewone aandelen, tenzij een aandeelhouder voor R sluiting van Euronext op 13 mei 2009 uitdrukkelijk te kennen geeft een uitkering in contanten te willen ontvangen. Vanaf 27 april 2009 zal het aandeel Vopak op Euronext Amsterdam ex-dividend worden genoteerd. S

· Het voorstel tot statutenwijziging is goedgekeurd. De wijziging van de statuten houdt verband met de verhoging van het maatschappelijk kapitaal welke verhoging de uitgifte van gewone aandelen in het kader van het stockdividend faciliteert, alsmede met een wijziging welke verband houdt met een wijziging van de statuten van Stichting Vopak.


· Het voorstel om in te stemmen met het elektronisch verzenden van informatie aan aandeelhouders is goedgekeurd.


· Er is decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur voor het gevoerde bestuur over het boekjaar 2008.


· Er is decharge verleend aan de leden van de Raad van Commissarissen voor het uitgeoefende toezicht over het boekjaar 2008.


· Het voorstel met betrekking tot aanpassing van het bezoldigingsbeleid voor de Raad van Bestuur is goedgekeurd. Het betreft een aanpassing van het vaste en variabele deel van de beloning voor de voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur, en van de financiële bonuscriteria van zowel het korte als langetermijn bonusplan voor de Raad van Bestuur.


· De heer F.D. de Koning is herbenoemd tot lid van de Raad van Bestuur tot na afloop van de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2010.


· De voorgestelde wijziging in de bezoldiging voor 2009 en 2010 van de leden van de Raad van Commissarissen is goedgekeurd.


· De heer ir. R.G.M. Zwitserloot is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen per
1 oktober 2009.


· De Raad van Bestuur is aangewezen als bevoegd orgaan om voor een periode van 18 maanden ter beurze of anderszins, onder bezwarende titel, volgestorte gewone aandelen in de vennootschap te verwerven.


· PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. is herbenoemd als registeraccountant van de vennootschap en opdracht is verleend tot onderzoek van de jaarrekening over het boekjaar 2009.





Profiel
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal.

Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 27 miljoen cbm in 32 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.