GroenLinks

79,1% van Nederland wil aanpak crisis door EU

GroenLinks-lijsttrekker Judith Sargentini: De SP laat mensen in de kou staan

Judith Sargentini, GroenLinks-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen op 4 juni, vindt dat de Socialistische Partij kansen laat liggen om iets te doen aan de gevolgen van de economische crisis. De SP hanteert de leus 61,1% van Nederland wil minder Brussel. Naast de affiches met de SP-leus heeft Sargentini vandaag in Utrecht het alternatief geplakt: 79,1% van Nederland wil aanpak crisis door EU.

Met de ludieke actie wijst Sargentini op het uitgewerkte plan voor een Europese Green Deal. Daarin creëert GroenLinks samen met de Europese groene partijen miljoenen banen via investeringen in schone energie en groene innovatie.

De lijsttrekker ergert zich aan de campagneboodschap van de SP waarin, met een verwijzing naar het percentage nee-stemmers bij het referendum over de Europese Grondwet in 2005 en dat Nederland 'minder Brussel' wil.

Sargentini: Het is echt andersom. Met 'minder Brussel' lossen we de crisis niet op. GroenLinks kiest voor een sterke, toekomstbestendige economie en zoveel mogelijk kans op werk. Ook voor laagopgeleiden. De EU biedt kansen op vooruitgang. Bijvoorbeeld door investeringen in schone energie en het stimuleren van groene bedrijvigheid in heel Europa. Dat soort kansen laat de SP liggen door zich af te zetten tegen Europa. Alsof we met minder Brussel de economische ellende kunnen afwenden. De SP biedt op die manier valse hoop en laat daarmee veel mensen in de kou staan.

Uit onderzoek (Eurobarometer, november 2008) blijkt dat 79,1% van de Nederlandse kiezers juist grote verwachtingen heeft van Europa op het terrein van economie en werkgelegenheid. GroenLinks deelt die visie. Wij vinden dat we zoveel mogelijk kansen op werk moeten creëren. Niet alleen in ons land, maar ook over de grens in de rest van Europa.

Een videoverslag van de plakactie van Judith Sargentini en haar campagneteam is te zien via www.groenlinks.nl en via GroenLinksTV: www.youtube.com/groenlinks

NOOT VOOR DE REDACTIE,

GroenLinks