Ingezonden persbericht

PERSBERICHT, Amsterdam 23 april 2009

3 MILJOEN INSCHRIJVINGEN RELATIEPLANET

Online datingsite Relatieplanet heeft woensdagavond haar 3 miljoenste inschrijving mogen noteren. De populaire datingsite, die zich uitsluitend richt op Nederland en de Nederlandstalige zuiderburen, heeft dit aantal weten te bereiken in minder dan 7 jaar tijd, wat neer komt op een dagelijkse toestroom van gemiddeld 1.200 inschrijvingen per dag.

Volgens het CBS telt Nederland ruim 2,5 miljoen single huishoudens. 'Hoewel de samenstelling van de groep singles van dag tot dag wisselt geven de getallen wel aan hoe verweven Relatieplanet is geworden in het leven van Nederlandstalige singles', aldus Tjeerd Korenstra van Relatieplanet. In het eerste kwartaal van 2008 behoorde de site tot de top 5 van meest bezochte websites van Nederland*. Maart 2009 haalde Relatieplanet een nieuw recordbezoek met maar liefst 30.000 leden die tegelijkertijd online waren.

Relatieplanet heeft zich vanaf de oprichting onderscheiden in klantvriendelijkheid. 'In tegenstelling tot onze voornamelijk internationale concurrenten hebben we bijvoorbeeld al jaren 7 dagen per week hier in Nederland een helpdesk zitten, juist ook op de feestdagen', aldus Korenstra. In een vorig jaar door MVlife gehouden onderzoek door mysterie daters scoorde Relatieplanet op het gebied van klantvriendelijkheid een 9,2 en ook daarmee de concurrentie ver achter zich liet.

Dat Relatieplanet een zeer actieve datingcommunity is blijkt ook uit de singlesfeesten die Relatieplanet 10x per jaar organiseert. Bijna alle edities raken volledig uitverkocht, dat wil zeggen dat er 2.200 singles aan het feesten zijn in 7 zalen. De volgende editie staat gepland voor 22 vrijdag mei aanstaande met o.a. een optreden van T-Spoon.

*) Bron: Multiscope

Over Relatieplanet.nl
Relatieplanet.nl is de grootste online datingsite van Nederland en België. Sinds de lancering van de website in 2002 schreven ruim 3 miljoen singles zich in op deze website. In februari, maart en april 2008 noteerde de site top 5 posities in de Multiscope top 100 van meest bezochte websites in Nederland. Daarmee is Relatieplanet.nl de meest interessante datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl maakt onderdeel uit van Telegraaf Media Nederland.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en omvat een belangrijk gedeelte van de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, BasisMedia, WebRegio Media, Pilarczyk Mediagroep, 402EVENTS.COM en Telegraaf Productiehuis. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels en even zoveel websites. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het meest complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en -platformen, die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht