Ingezonden persbericht

Apple en Philips grootste winnaars bij grootschalig consumentenonderzoek Media Markt

Klanten van elektronicaketen brengen massaal hun stem uit bij MediaAwards 2009

Rotterdam, 23 april 2009 - Apple en Philips komen als beste uit de bus bij de MediaAwards 2009. Dit maakte Media Markt vandaag bekend op basis van zijn jaarlijkse consumentenonderzoek naar de beste elektronicamerken en -producten. In de afgelopen drie maanden brachten 18.000 klanten van Media Markt hun stem uit voor hun favoriete elektronicamerk en -product. Dit leverde ruim 200.000 beoordelingen op in verschillende categorieën. Uit het onderzoek, uitgevoerd door Q & A Research, blijkt dat consumenten producten vooral op basis van kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksvriendelijkheid uitkiezen.

De MediaAward voor elektronicaproduct met het Mooiste design gaat naar de Samsung LE 52A656 LCD tv. In de categorie Beste innovatie en Hoogste gadgetgehalte valt Apple in de prijzen met de Apple iPhone 3G. Daarnaast zijn er prijzen voor TomTom Go930 en de Nintendo Wii voor respectievelijk het Nuttigste elektronicaproduct en het Meest gebruiksvriendelijke product.

Bij de prijs voor het favoriete merk beoordelen de consumenten de genomineerde merken op kwaliteit, prijs, innovatie en design. Philips komt als het meest betrouwbare, innovatieve en gebruiksvriendelijke merk uit de bus. Nederlanders beschouwen Apple als het coolste en Sony als het beste merk.

"De MediaAwards geven een stem aan onze klanten. Het is het enige onderzoek naar elektronicamerken en -producten in Nederland waarbij alleen de mening van de consument telt", aldus Joost Christiani, hoofd marketing Media Markt.

Over Media Markt
Media Markt is de grootste elektronicaketen van Europa met meer dan 500 vestigingen in 14 landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Polen, Hongarije, Spanje, België, Portugal, Griekenland, Zweden, Rusland, Turkije en Nederland. In Nederland is Media Markt sinds 1999 actief. Met 26 vestigingen heeft de elektronicaketen landelijke dekking. De laagste prijs en het grote assortiment van meer dan 45.000 artikelen staan centraal. Media Markt voert een breed assortiment in computers, bruingoed, fotografie, witgoed, telecom, film, muziek en games.



Ingezonden persbericht