Persbericht

Alkmaar, 23 april 2009

Basisschool de Driemaster en de Zeswielen schoolvoetbalkampioen Alkmaar

Het jongens elftal van BS de Driemaster en het meisjeszevental van BS de Zeswielen hebben gister de finale dag gewonnen van de schoolvoetbal in Alkmaar dat door het Sportbureau Alkmaar en Alcmaria Victrix wordt georganiseerd.

Woensdag 22 april gingen 9 jongens elftallen en 8 meisjes zeven-tallen met elkaar de strijd aan om een plekje te behalen in de finalewedstrijd, die later op de dag werd gespeeld.
Deze teams hadden zich tijdens de voorrondes geplaatst voor deze dag, omdat zij winnaar van hun poule waren geworden.

Het was een hele spannende dag met super mooi weer en heel veel toeschouwers die graag hun team in de finale wilde zien. Op 3 velden van Alcmaria werden de sportieve wedstrijden gespeeld.
Bij de jongens werden de Driemaster en de Burijn winnaar van hun poule en zij speelden tegen elkaar de finale. De overwinning kwam met 5-1 op naam van de Driemaster die met de wisselbeker terug naar school ging.
De Wegwijzer speelde tegen de Lispeltuut om de 3de plaats. Net als vorig jaar, mondde de wedstrijd uit in een gelijk spel, waardoor er strafschoppen moest worden genomen en de Lispeltuut deed dit net iets beter .

Bij de meiden werd de finale op het A-veld gespeeld, met veel publiek. De meiden van de Zeswielen gingen, na een overwinning van 7-0 op de Cocon, met de beker terug naar school. Op het veld daarnaast speelde de Bosschool tegen de Jules Verne, waar de Bosschool met 5-0 overwinning liet zien dat zij de 3de plaats verdiende!!

Basisschool de Driemaster en de Zeswielen spelen nu op 13 mei 2009 het kampioenschap van het district West 1-Noord van de KNVB op het sportpark de Rozenboom van de voetbalvereniging K.G.B. te Bovenkarspel.