Ingezonden persbericht

KODAK introduceert LINUX-ondersteuning voor documentscanners

KODAK biedt als eerste scannerfabrikant ondersteuning van TWAIN 2.0 en SANE voor LINUX

Bunschoten, 23 april 2009 - KODAK introduceert een robuuste open source-toepassing voor scannen met een LINUX-besturingssysteem: ScanTWAIN. ScanTWAIN-functionaliteit biedt ondersteuning voor het dubbelzijdig scannen op scanners met automatische documentinvoer (ADF). De ScanTWAIN-toepassing is beschikbaar via de website van SourceForge en wordt uitgegeven onder GPL versie 2 (GNU Public License). Met deze introductie bouwt KODAK voort op zijn deelname aan het OpenUSB-project.

"Het bedrijfsleven vraagt om steeds meer gespecialiseerde oplossingen. En open source-systemen bieden hiervoor een flexibele, effectieve en betaalbare oplossing", zegt Wilbert van de Weijer, Sales Manager Document Imaging Benelux bij KODAK. "KODAK is er verheugd over nieuwe mogelijkheden en oplossingen aan te bieden voor het scannen van documenten via ScanTWAIN en onze TWAIN 2.0-gegevensbron of data driver voor LINUX-besturingssystemen."

KODAK is de eerste leverancier die alle geavanceerde Windows-scanmogelijkheden biedt voor LINUX. De gebruikersinterface van de TWAIN-gegevensbron voor LINUX biedt zelfs dezelfde look en functionaliteit als de Windows-versie. Als lid van de TWAIN Working Group heeft KODAK veel invloed gehad bij de totstandkoming van de nieuwe TWAIN 2.0-standaard voor de volledige ondersteuning van LINUX-besturingssystemen.

De TWAIN 2.0-gegevensbron is volledig gericht op de internationale markt. De oplossing biedt ondersteuning in Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Braziliaans, Portugees, Nederlands, Russisch, Tsjechisch, Turks, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Japans en Koreaans. TWAIN 2.0 heeft een gebruikersinterface voor het aansturen van de scanner. Hiermee kunnen klanten aangepaste oplossingen voor beeldverwerking maken en zo verschillende scantoepassingen in het netwerk creëren.

KODAK biedt nu ook een SANE-besturingsprogramma (Scanner Access Now Easy) voor gebruikers die op zoek zijn naar uitwisselbaarheid met bestaande beeldverwerkingstoepassingen op basis van LINUX, zoals GIMP (Gnu Image Manipulation Program). Meer informatie over het SANE-protocol en -project is te vinden op www.sane-project.org.

De volgende KODAK-documentscanners bieden volledige ondersteuning voor LINUX:
· KODAK i1210-scanner
· KODAK i1220-scanner
· KODAK i1310-scanner
· KODAK i1320-scanner
· KODAK i1410-scanner
· KODAK i1420-scanner
· KODAK i1440-scanner
· KODAK A3-flatbedaccessoire
· KODAK A4-flatbedaccessoire
Volledig ondersteunde LINUX-distributies (voor de gebruikersinterface is Mono Version 1.26 of hoger vereist):
· SUSE 10.1+
· FEDORA 8+
· UBUNTU 6.06+

Meer informatie over LINUX-ondersteuning is te vinden op:
· KODAK-scannerbesturingsprogramma's: www.kodak.com/go/scanonlinux
· ScanTWAIN-broncode: http://scantwain.sourceforge.net
· de TWAIN Working Group: www.twain.org
· forum voor TWAIN-ontwikkelaars: www.twainforum.org
· andere voorbeeldcode voor TWAIN: http://sourceforge.net/projects/twain
· het openUSB-project: http://openusb.sourceforge.net

Over KODAK
Als wereldwijd de bekendste innovator op het gebied van beeldverwerking helpt KODAK consumenten, bedrijven en creatieve professionals de kracht van beelden en afdrukken te benutten. Voor meer informatie: http://www.kodak.com en de blogs 1000words.kodak.com, PluggedIn.kodak.com en GrowYourBiz.kodak.com
Opmerking van de redacteur: de persberichten van KODAK worden nu aangeboden via RSS-feeds. U kunt zich hierop abonneren via www.kodak.com/go/RSS, waar u klikt op het RSS-symbool. Bovendien kunt u de podcasts van KODAK bekijken via www.kodak.com/go/podcasts. U kunt onze podcasts downloaden, zodat u deze kunt bekijken op iTunes, Quicktime of andere mediaspelers voor de pc. Voor meer informatie over KODAK Document Imaging-scanners en
-services gaat u naar www.kodak.com/go/docimaging.