CNV Metaal en elektro sluit principeakkoord cao met Corus
23/04/2009 20:20
CNV Bedrijvenbond
Persbericht
CNV Metaal en elektro (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)
Utrecht, 23 april 2009
------
CNV Metaal en elektro sluit principeakkoord cao met Corus
Keiharde ontslagen lijken ook van de baan
Het lijkt er op dat de circa 800 ontslagen die er zouden vallen bij staalbedrijf Corus in IJmuiden zonder dwang kunnen worden uitgevoerd. In totaal 21 maanden is er nu voor uitgetrokken om deze reorganisatie te voltrekken. Onderhandelaar Nico Bogaard van CNV Metaal en elektro is ingenomen met het feit dat deze afspraak kon worden opgesloten in het principeakkoord over een nieuwe eenjarige cao bij Corus.
Dat principeakkoord kwam begin van de donderdagavond tot stand. Afgesproken is dat in 12 maanden tijd de lonen twee keer met een half procent worden verhoogd, op 1 oktober aanstaande en op 1 januari 2010. De ingangsdatum van de cao is 1 april jongstleden.
Bogaard: ?Die loonsverhoging is weliswaar beperkt ? maar wel in de buurt van het inflatiepeil. Maar van groter belang is het werkgelegenheidspact dat we hebben herbevestigd bij Corus. 10 Wajongers krijgen een baan bij Corus en die vermaledijde reorganisatie van 800 banen is z?n harde randen kwijt. Dit is daarom een solidariteitsakkoord dat ik aanbeveel bij onze leden. Zeker als je bedenkt dat de startpositie in deze onderhandelingen van de werkgever ergens onder nul begon.?
Corus IJmuiden en aanpalende bedrijven bieden werk aan circa 12.000 mensen.

http://www.cnvbedrijvenbond.nl