Jetta Klijnsma ondertekent intentieverklaring 10.000 leerwerkbanen
23/04/2009 20:21
Ravestein & Zwart
DEN BOSCH - Op het congres van In Bedrijf, een publiek/privaat samenwerkingsverband voor leerwerkbanen, heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma vandaag haar handtekening gezet onder een intentieverklaring voor 10.000 leerwerkbanen. Ook Kick van der Pol, voorzitter van Boaborea (brancheorganisatie voor re-integratiebedrijven)en Annette Dümig, plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV WERKbedrijf ondertekenden de verklaring. Onder de vlag van In Bedrijf gaan zij zich gezamenlijk inzetten om deze mijlpaal te realiseren.
10.000 leerwerkbanen
'Publiek/private samenwerking werpt vruchten af', stelde de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid enkele minuten voor ondertekening vast. Ze liet weten trots te zijn op de vele vertegenwoordigers van UWV WERKbedrijf, re-integratiebedrijven en gemeenten die samen door middel van leerwerkbanen een match tot stand brengen tussen vraag en aanbod.'U laat volwassen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer meedoen in de maatschappij. Eind 2010 heeft u op die manier 10.000 mensen duurzaam aan een betaalde baan geholpen. Daar draag ik graag aan bij. Met een dergelijk streven laten we aan de buitenwereld zien dat we ons echt inzetten voor mensen die nu even in paniek zijn, omdat ze net ontslagen zijn of juist al langdurig thuis zitten en denken dat ze door de crisis helemaal niet meer aan werk komen. Voor die mensen bent u een enorme steun. Blijf er, ook in economisch betere tijden, voor zorgen dat iedereen mee kan doen.'
Congres
Staatssecretaris Klijnsma was één van de gastsprekers op het eerste congres van In Bedrijf dat plaatsvond in Den Bosch. Onder het logo van In Bedrijf werken momenteel UWV WERKbedrijf, 25 re-integratiebedrijven en 25 gemeenten samen aan duurzame re-integratie van volwassenen werkloos werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en (om)scholing van werknemers die met werkloosheid bedreigd worden. Dit gebeurt door middel van leerwerktrajecten op basis van een baangarantie of arbeidsovereenkomst. In 2006 is deze samenwerking gestart in Zuid Oost Nederland. Inmiddels zijn er al 1.500 leerwerkbanen gerealiseerd. De komende periode volgt er een landelijke uitrol.
Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.inbedrijflerendwerken.nl