Ingezonden persbericht

Ilse DeLange grote winnaar met drie 3FM Awards

3FM luisteraar bekroont Ilse voor Beste Single, Beste Album en als Beste Zangeres

Donderdagavond 23 april zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. Ilse DeLange is de grote winnares, zij kreeg drie awards. Eerder deze week ontving zij al De Schaal van Rigter voor haar single 'So Incredible'.

De 3FM Awards zijn de enige echte radioprijzen van Nederland. De 3FM luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan; zij dragen de genomineerden aan en kiezen de winnaars. Meer dan 450.000 stemmen werden via internet geteld.

De 3FM dj's Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Sander Lantinga hosten de televisieshow. Michiel Veenstra presenteerde het programma op radio. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA).

Tijdens de award show traden Nederlandse topacts op: Bløf, Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig, Dio, Novastar, Gem, VanVelzen en Ilse de Lange.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2009:

Beste band: Krezip

Beste zanger: Alain Clark

Beste zangeres: Ilse DeLange

Beste artiest Pop: Krezip

Beste artiest Rock: Anouk

Beste artiest Alternative: Novastar

Beste single: Ilse DeLange - So Incredible

Beste album: Ilse DeLange - Incredible

Beste live act: Within Temptation

Beste nieuwkomer: Nikki

Luisteraars en kijkers stemden tijdens het programma nog voor de Award voor Beste Band via de sms. Florent Luyckx maakten vlak voor tien uur de uiteindelijke winnaar Krezip bekend.

Schaal van Riger

De Schaal van Rigter voor meest gedraaide single van het afgelopen jaar op 3FM ging op dinsdag 21 april ook naar Ilse DeLange voor de single 'So Incredible'. Giovanca kreeg de 3FM Serious Talent Award voor nieuw Nederlands poptalent.

De 3FM Awards zijn het hoogtepunt van De Week van 3FM Awards. 3FM draait van vrijdag 17 april 19.00 uur tot vrijdag 24 april 18.00 uur veel muziek van eigen bodem. Op vrijdag de 24e blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars. De 3FM Awards en De Week van de 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Voor meer informatie: www.3fm.nl