Gemeente Leeuwarden
Baanbrekersbeurs Fryslân opnieuw succesvol!

Zeer tevreden standhouders door gemotiveerde werkzoekenden.

De tweedaagse beurs in WTC Expo Leeuwarden heeft ruim 6000 bezoekers getrokken. Op de beurs konden werkzoekende bezoekers direct solliciteren bij de ruim 100 deelnemende bedrijven en instellingen uit heel Fryslân. De bedrijven boden concrete vacatures aan.

De uitkomsten:

· 135 personen hebben een getekende arbeidsovereenkomst gekregen, een baan!

· Daarnaast zijn met de 6000 bezoekers meer dan 7500 gesprekken gevoerd, op basis waarvan 1300 personen een vervolggesprek krijgen;

· Voor het starten van een eigen bedrijf kwamen totaal 290 personen, waarvoor een vervolgtraject een reële optie is;

· Met totaal 380 personen is een afspraak gemaakt voor een leerwerkplaats of opleiding;

· Ook zijn de eerste dertien contracten getekend als resultaat van het project 'Werk in de kas'. Dit project heeft als doel om vraag en aanbod van arbeid in de glastuinbouw in de Westergozone in een vroeg stadium te matchen.

· Advanced Personeelsdiensten bood aan 35 jongeren uit Leeuwarden een fulltime halfjaarcontract aan in de horeca. Ideaal voor jongeren die straks weer naar school gaan, of die belangrijke werkervaring op willen doen. Zij kunnen aan de slag in de bediening, de keuken of de schoonmaak bij horecaondernemers in de hele provincie, inclusief de Waddeneilanden.

Werkzoekenden hebben goed gebruik gemaakt van de workshops, duidelijk een toegevoegde waarde op de beurs.

Het vacatureteam van Werkplein Leeuwarden heeft dit jaar al ruim 100 banen geworven waarin jongeren kunnen werken en leren. Daarnaast is er een jongerenloket geopend waar men terecht kan voor vacatures en vragen over opleidingsmogelijkheden.

De Baanbrekersbeurs is tot stand gekomen door een uniek samenwerkingsverband tussen diverse Friese gemeenten, UWV WERK bedrijf, Kamer van Koophandel, Noel expo, Regionale Opleiding Centra en de Friese Hogescholen. Het concept is uniek: gratis deelname voor bedrijven. Overheidsinstellingen hebben de handen ineen geslagen en de kosten van de Baanbrekersbeurs op zich genomen.