Stichting Bouw Research

Nationaal Brandveiligheidscongres 2009 - Brandveiligheid in bestaande gebouwen

Wat kunnen we leren van grote branden van het afgelopen jaar? En wat zijn de resultaten van het Actieprogramma brandveiligheid van het Ministerie van BZK? Vragen die centraal staan tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres 2009. Kenniscentrum voor de bouw SBR organiseert de derde editie van dit landelijke evenement op 23 april in Spant! te Bussum. Het thema van het congres is dit keer de brandveiligheid in bestaande gebouwen.

Ed Nijpels (voorzitter van ONRI) opent het programma met een kritische kijk op de rol van de adviseur bij brandveiligheid. Daarna nemen achtereenvolgens Afke van Rijn (directeur Veiligheid en Bestuur van het Ministerie van BZK), René Hagen (lector NIFV NIBRA) en Kees Both (technisch directeur Efectis) het woord. De ochtend wordt afgesloten met de verkiezing van het meest innovatieve idee voor brandveiligheid in bestaande gebouwen. Dagvoorzitter is Felix Rottenberg.

Brandveiligheid à la Carte programma
De middag stellen de deelnemers zelf samen uit het Brandveiligheid à la Carte programma. Dat bestaat uit twee blokken van een uur. De deelnemers kunnen twee sessies kiezen uit een totaal aanbod van twaalf. Een tipje van de sluier: een aantal actuele renovatieprojecten passeert de revue, waaronder hotel Huis ter Duin (bekend van het Nederlands Elftal) en het Rijksmuseum. Hoe is bij deze projecten rekening gehouden met brandveiligheid? Meer informatie over de sessies is te vinden op de website van het congres.

Voor wie?
Het congres is interessant voor iedereen die betrokken is bij brandveilige gebouwen, waaronder beleidsmakers, opdrachtgevers, architecten, ontwerpers, adviseurs, toetsers, brandpreventiemedewerkers, bouwers, installateurs, facility managers en verzekeraars.

Partners
Het congres is mede mogelijk gemaakt door:

* Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
* Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Datum, locatie en kosten
Het Nationaal Brandveiligheidscongres 2009 vindt plaats op 23 april 2009 van 9.00 tot 18.00 uur in Spant! in Bussum. Deelname kost ¤ 390 exclusief btw. Tot 1 april is er een vroegboekkorting van ¤ 40 en betaalt men slechts ¤ 350 excl. btw.

Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op www.sbr.nl/nationaalbrandveiligheidscongres.

maandag 9 februari 2009