Gemeente Lansingerland

Scholen voor duurzaamheid 2009


In het project Scholen voor duurzaamheid worden jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, gevraagd om ideeën en oplossingen aan te dragen.

In 2008 was het project een groot succes. In 2009 zijn 40 klassen gestart met de opdracht. In totaal gaan er 1.000 jongeren aan de slag met het vraagstuk. In de gemeente Lansingerland werken leerlingen van 6 vierde klassen Havo en VWO van het Melanchthon College aan de Boterdorpseweg in Bergschenhoek aan dit project.

De gemeente Rotterdam timmert al behoorlijk aan de weg als het gaat om het terugdringen van CO2-uitstoot binnen Rotterdam en in omliggende gemeentes. Dit komt voort uit het ambitieuze programma van het Rotterdam Climate Initiative (RCI), dat zich ten doel stelt van Rotterdam de `World Capital of CO2-free energy' te maken.

Burgemeester Aboutaleb, voorzitter van het Rotterdam Climate Initiative (RCI), heeft de jongeren in het Voortgezet Onderwijs in de regio Rotterdam opgeroepen om mee te doen. Juist de jongeren wordt gevraagd om inspirerende ideeën en uitgewerkte ontwerpen te maken, want zij kunnen hun creativiteit vaak beter en vrijer aanwenden dan volwassenen.

De jongeren kunnen de hulp inschakelen van experts. Daarbij bezoeken zij de havens van Rotterdam en kunnen zich zo verdiepen in duurzaamheid, mobiliteit, de haven en de stad.

Tijdens een slotmanifestatie op 23 april a.s. presenteren zij hun plannen aan Rotterdamse bestuurders, lokale bestuurders en het bedrijfsleven.

Kijk voor meer informatie op de website www.milieudichterbij.nl