Gemeente Veenendaal


Raad in gesprek over kernwinkelgebied: een fietsweg of fiets weg?

Op 23 april a.s. om 19.30 uur vindt er in het gemeentehuis een zogeheten dialoogavond plaats.

Op deze avond wil de gemeenteraad met u praten over de toekomst van het kernwinkelgebied in het centrum van Veenendaal.

Momenteel wordt het bestaande kernwinkelgebied van Veenendaal uitgebreid met het project Brouwerspoort. Brouwerspoort krijgt een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Het bestaande kernwinkelgebied wordt dadelijk samen met Brouwerspoort het geheel vernieuwde winkelhart van Veenendaal.

Op dit moment gebruiken fietsers de Hoofdstraat als doorgaande noord-zuid-route en om bij de winkels te komen. Fietsen worden geparkeerd in de klemmen of vrij in het openbaar gebied.

Hoe hinderlijk zijn deze fietsers en geparkeerde fietsen? Hebben winkelend en wandelend publiek last van deze fietsers? Of is de Hoofdstraat breed genoeg als je maar goed aangeeft wie waar moet wandelen en fietsen? Zijn ondergrondse fietsstallingen de oplossing of is dat te duur?

Fietsers zorgen voor onrust bij het wandelend en winkelend publiek.

Kan dit niet anders? Je struikelt over al die geparkeerde fietsen, en het ziet er ook niet uit.

Daarentegen zijn fietsers onze belangrijkste klanten! Veenendaal is fietsstad. Willen we wel van de geparkeerde fietsen af? Het zijn nu juist de fietsers die er voor zorgen dat er zich ook 's avonds nog wat mensen door de Hoofdstraat bewegen. Dit zorgt voor wat extra toezicht als de winkels gesloten zijn. Dus toch fietsen in de Hoofdstraat en hoe zorg je dan voor de verkeersveiligheid? Moeten de fietsen buiten het winkelgebied worden geparkeerd? En waar is er een andere goede locatie voor het parkeren van de fietsen?

U wordt uitgenodigd om op 23 april a.s. deze vragen te bespreken met gemeenteraad. Kom dus naar de Dialoogavond over de toekomst van het kernwinkelgebied.