Gemeente Eersel


Uitnodiging start dorpsontwikkelingsplan Vessem

We gaan dit jaar gaan voor Vessem een integraal dorpsontwikkelingsplan opstellen. Op donderdag 23 april 2009 wordt daarvoor een startbijeenkomst gehouden. Alle inwoners van Vessem, verenigingen en bedrijven zijn welkom om die avond mee te denken over de toekomst van Vessem.

Dorpsraad Vessem en de gemeente zullen op deze bijeenkomst informatie verstrekken over het nog op te stellen dorpsontwikkelingsplan Vessem en de manier waarop de inwoners hieraan kunnen bijdragen.

Datum en tijd: donderdag 23 april 2009, van 19.30 uur tot 22.00 uur

Plaats: Herberg - Brouwerij `De Gouden Leeuw' te Vessem

Dorpsraad Vessem heeft voor het integraal dorpsontwikkelingsplan Vessem een vijftal hoofdthema's aangedragen. Deze thema's worden in werkgroepverband per thema verder uitgewerkt. U kunt zich tijdens deze avond aanmelden om deel te nemen aan één of meerdere werkgroepen die het dorpsontwikkelingsplan Vessem mee opstelt. Aanmelden kan overigens nu al per e-mail (r.kox@eersel.nl of k.veraa@eersel.nl) of per post (Gemeente Eersel, t.a.v. Kees Veraa, postbus 12, 5520 AA in Eersel). U kunt uw aanmelding ook schriftelijk doorgeven aan de leden van de Dorpsraad Vessem.

Wat is een dorpsontwikkelingsplan?

Bij een dorpsontwikkelingsplan kijken allereerst de bewoners, samen met de gemeente, naar de toekomst. Hoe vinden zij hun dorp nu en hoe zou het er in de toekomst uit moeten zien. De bewoners zijn zelf medeopsteller van het plan en ze spelen een actieve rol bij de uitvoering ervan. Het gaat om de zaken die de bewoners de komende jaren uitgevoerd zouden willen zien. Zo komen bijvoorbeeld onderwerpen als woningbouw en verkeer aan bod. Het kan ook gaan over de inrichting van de zorg, het behoud van een waardevol landschap of het stimuleren van kleinschalige bedrijvigheid. Zo zijn er wellicht tal van zaken, groot en klein, die de inwoners bezighouden. Ook tijdens de uitvoering blijven bewoners betrokken en houden zij de vinger aan de pols. Zonodig kunnen zij dan het plan bijstellen door nieuwe afspraken te maken.

Wij zien u graag op donderdag 23 april 2009 in Herberg - Brouwerij `De Gouden Leeuw' te Vessem

Dorpsraad Vessem

Gemeente Eersel