Gemeente Appingedam

Jeugdparlement Appingedam 23 april 2009

Op donderdagmiddag 23 april, aanvang 13.30 uur, komt het Jeugdparlement in een openbare vergadering bij elkaar, in het Raadhuis aan de Wijkstraat.

Het Jeugdparlement 2009 bestaat uit 15 leden, leerlingen van het Ommelander College, het Fivelcollege en het Noorderpoortcollege.

Onder leiding van burgemeester H.K. Pot discussiëren zij over de toekomst van de regio.

Agenda


1. Opening


2. Discussie over de vraag Wat zou er moeten gebeuren in dit gebied om de inwoners vast te houden?

Het gebied waar Appingedam deel van uitmaakt heeft te kampen met bevolkingskrimp in de toekomst. Er is sprake van âvergrijzingâ en âontgroeningâ, dat wil zeggen dat er steeds meer ouderen komen en steeds minder jongeren. De jongeren die hier wonen vertrekken meestal als ze ouder worden. Wat zou er moeten gebeuren om ze hier te houden? Het Jeugdparlement discussieert hierover. De uitkomsten van de discussie worden meegenomen in de ontwikkeling van de toekomstvisie Appingedam-Delfzijl, waar beide gemeenten momenteel volop mee bezig zijn.


3. Discussie en besluitvorming over de voorstellen van de scholen

Iedere âfractieâ(iedere school) dient een voorstel in dat te maken heeft de discussievraag van de dag en dat maatschappelijke betekenis moet hebben voor Appingedam. Het voorstel mag maximaal 1.500 euro kosten. Na de discussie wordt er gestemd. Het winnende voorstel wordt ook echt uitgevoerd.*


4. Rondvraag


5. Sluiting

Nadere informatie is te verkrijgen bij de raadsgriffier, Liesje Faber, telefoon 0596 601103, e-mail: ep.faber@appingedam.nl


* Op dit moment zijn nog niet alle voorstellen bekend.

Gewijzigd op: 15-04-2009