Provincie Antwerpen


18.000 senioren staan morgen te swingen in het Sportpaleis tijdens 'Houden van ... Griffelrock'

Provincie Antwerpen en vzw Nekka organiseren grootste overdekt seniorenfestival van Vlaanderen


----------
Het seniorenfestival 'Houden van ... Griffelrock' is een schot in de roos. 18.000 senioren zullen morgen kunnen genieten in het Sportpaleis van hun favoriete zangers. Naast de volledig uitverkochte namiddagvoorstelling, werd een maand geleden nog beslist om een extra matineevoorstelling in de voormiddag in te richten. Voor slechts 5 euro krijgen de bezoekers optredens van Vlaamse en Nederlandse topartiesten nl.: Vader Abraham, Liliane Saint-Pierre, Micha Marah, Nicole & Hugo, Peter Schaap, Jelle Cleymans, Luc Appermont en Bart Kaëll. Gedeputeerde Marc Wellens is verheugd dat de provincie Antwerpen het voortouw neemt om senioren ook een volwaardig muziekfestival aan te bieden: "Door de democratische prijs en onze inspanningen voor personen met een beperking geven we iedereen de kans om er bij te zijn. Zo wordt er in primeur een geluidssysteem gebruikt voor personen met een hoorapparaat en zal een deel van de tribune via een lift worden opgetild om 500 rolstoelgebruikers snel en klantvriendelijk op het middenplein te brengen."

De provinciale Ouderenraad organiseerde reeds enkele jaren het muziekfestival Griffelrock. Ook vzw Nekka mikte met 'Houden Van' op het doelpubliek senioren. Sinds dit jaar slaan de provincie en vzw Nekka de handen in elkaar en pakken ze uit met één groot seniorenfestival "Houden van ... Griffelrock". Morgen, donderdag 23 april, wordt de eerste editie onder de doopvont gehouden in het Antwerpse Sportpaleis. Met succes, zo blijkt. De bijna 12.000 tickets voor de namiddagvoorstelling waren in een mum van tijd volledig uitverkocht. Daarom beslisten de organisatoren, de Provinciale Ouderenraad en Nekka vzw, om een tweede concert te organiseren: een matineevoorstelling, ook op donderdag 23 april, maar om 10.30 uur in de voormiddag.

Op het programma staan dezelfde topartiesten als in de namiddag: Vader Abraham, Liliane Saint-Pierre, Micha Marah, Nicole & Hugo, Peter Schaap, Jelle Cleymans, Luc Appermont en Bart Kaëll. Dankzij de steun van de Provincie Antwerpen blijft de toegangsprijs ook voor dit tweede concert zeer democratisch: slechts 5,00 euro. Tal van gemeentebesturen, OCMW's, seniorenraden en -verenigingen leggen bussen in.

Primeur in Sportpaleis: speciaal geluidssysteem voor personen met een hoorapparaat

'Houden van... Griffelrock' zorgt meteen voor een primeur. Voor het eerst zal in het Sportpaleis een speciaal geluidssysteem gebruikt worden dat mensen met een hoorapparaat een perfect geluid geeft, waar ze ook zitten in de zaal. Extra toiletten, schuine hellingen aan de trappen,... in samenwerking met vzw Intro wordt alles in het werk gesteld om minder mobiele mensen en mensen met een handicap het nodige comfort en een geslaagd concert te bieden. Ruim 200 vrijwilligers bestaande uit dokters en hulpverleners van Het Vlaamse Kruis en leerlingen thuis- en bejaardenzorg van het PI Sint-Godelieve (Antwerpen) en Sint-Norbertus (Duffel) helpen ons daarbij.

Marc Wellens, gedeputeerde voor welzijn, is alvast verheugd dat deze publiek-private samenwerking tussen de provincie en Nekka vzw, waartoe hij het initiatief nam, zijn vruchten afwerpt en nu reeds zijn meerwaarde bewijst: "We hadden gehoopt dat 1+1 op termijn 3 zou worden, maar dit onmiddellijk succes hadden we niet verwacht. Dit kan het begin zijn van een mooie traditie."

Praktische info 'Houden van... Griffelrock'
datum:
donderdag 23 april 2009
uren:
10.30 uur en 14.30 uur
locatie:
Sportpaleis - Antwerpen
inkom:
toegangskaarten 5,00 euro / programmaboekje met liedteksten inbegrepen pers:
Persaccreditaties kunnen, voor zover dit nog niet gebeurd is, aangevraagd worden via geert@nekka.be. Verantwoordelijke gedeputeerde:
Marc Wellens, cd&v
tel. 03 240 52 32

Perscontacten:
Nekka vzw: Geert Gravez - tel. 03 248 63 43 - gsm 0498 102 403 - geert@nekka.be - www.nekka.be Provincie Antwerpen: Edwin De Cleyn - tel. 03 240 52 32 - gsm 0479 43 00 16 - edwin.decleyn@admin.provant.be

U kan een uitgebreide persmap en foto's op hoge resolutie bij hen aanvragen.