Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 22 april 2009

Bewoners maken afspraken over beheer rond daklozenopvang

Omwonenden en organisaties rond de nieuwe tijdelijke locaties voor daklozenopvang ondertekenen samen met gemeente, politie en opvanginstellingen een buurtbeheerplan. Hierin zijn afspraken vastgelegd die ervoor moeten zorgen dat de opvangvoorzieningen straks op een voor iedereen acceptabele manier kunnen functioneren.

Op donderdag 23 april ondertekenen buurtbeheergroep Dagopvang Smallepad en buurtbeheergroep Hogeweg hun buurtbeheerplan. In de buurtbeheergroepen zitten naast omwonenden afgevaardigden van gemeente, politie en opvanginstelling. De buurtbeheergroepen hebben de afgelopen maanden constructief gewerkt aan een plan waarin o.a. is vastgelegd hoe de vinger aan de pols wordt gehouden en waar buurtbewoners terecht kunnen met eventuele klachten.

Aan het Smallepad zal eind mei/begin juni de tijdelijk algemene dagopvang voor dak- en thuislozen starten. De eerste bouwwerkzaamheden voor deze tijdelijke opvang starten deze week. Op het weiland aan de Hogeweg ter hoogte van de Zwaluwenstraat zal straks een tijdelijk hostel worden neergezet. Dit is een vorm van begeleid wonen voor 24 bewoners met een harddrugsverslaving.

Het aangepaste buurtbeheerplan voor de Kleine Haag, waar straks de tijdelijke alcoholopvang komt en het buurtbeheerplan Leusderweg (definitieve alcoholopvang) zullen op een later moment worden ondertekend.

De opvangvoorzieningen die de gemeente realiseert zijn nodig om de leefbaarheid en veiligheid in de stad als geheel te vergroten en de zorg aan dak- en thuislozen in Amersfoort te verbeteren. Noot voor de redactie,