Gemeente Eersel


Verkeershinder nu ook via verkeersjournaal Omroep Brabant

Vanaf juli worden Brabantse weggebruikers via een vernieuwde publiekscampagne op de hoogte gebracht van Brabantse wegwerkzaamheden en omleidingroutes. De website www.haalmeeruitdeweg.nl en de gratis e-mail- en sms-service blijft centraal staan, maar een wekelijkse verkeersjournaal op Omroep Brabant radio wordt toegevoegd aan de campagne.

Met een vernieuwde campagne wordt bekendheid gegeven aan de belangrijkste wegwerkzaamheden en omleidingsroutes die tot 2011 in Noord-Brabant plaatsvinden én aan de plaatsen waar actuele informatie te vinden is.

De weggebruikers weten hierdoor welke reistijden reëel zijn en kunnen dankzij de actuele gratis informatie bijtijds hun route, tijdstip van vertrek of zelfs vervoerswijze aanpassen. Doel is om voor een betere doorstroming te zorgen.

Met één sms, e-mail of muisklik op de hoogte van alle te verwachten hinder

Het kloppende hart van de campagne is de website www.haalmeeruitdeweg.nl

en de daaraan gekoppelde smsjes en e-mails. Locatie, verwachte vertragingstijd, omleidingroutes, start- en einddatum van werkzaamheden en evenementen die voor eventue le verkeersoverlast kunnen zorgen zijn te vinden op de site of te verkrijgen via gratis sms of e-mailbericht.

Groot offensief

Naast de inmiddels bekende radiospots op Omroep Brabant in de spits, de wekelijkse kaarten in het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN/DeStem en de Gelderlander (Oost-Brabant) met de Top 5 van de wegwerkzaamheden en de informatie op de gemeentelijke informatierubrieken in de Brabantse huis-aan-huisbladen, komt er onder meer een wekelijks verkeersjournaal op Omroep Brabant Radio, wordt de digitale kaart van Haalmeeruitdeweg.nl geschikt gemaakt voor weergave op de afzonderlijke Brabantse (gemeentelijke) sites van de partners en bedrijven én wordt de site uitgebreid met meer mogelijkheden om de weggebruiker nog beter van dienst te zijn.
www.haalmeeruitdeweg.nl