Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Laren, 23 april 2009

Internationale TV-expansie Talpa wordt geleid door Leon Schouten

In het bestuur van Talpa Media is Leon Schouten benoemd tot CEO. Op 1 mei a.s. begint hij aan deze voor Talpa nieuwe functie om zich in eerste instantie te gaan focussen op de internationale groei van het concern op het gebied van televisie. Hij gaat leiding geven aan de divisies Contentcreatie, Productie en Distributie. Onlangs kondigde Talpa aan op korte termijn in zes grote televisielanden van de wereld eigen productievestigingen te willen openen. Het gaat daarbij om de Verenigde Staten en de Europese TV-markten Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Per markt wordt bekeken of eigen start-ups dan wel acquisities de beste strategie vormen. Vanuit het hoofdkantoor in Laren wordt Leon Schouten de operationele spil in dit proces.

John de Mol verheugt zich op de komst van Leon Schouten. De Mol zegt: "Leon en ik hebben zakelijk al veel samen meegemaakt. Hij is een harde werker en ik hou van zijn stijl, want die is helder en recht door zee. Bovendien heeft hij de mediawereld in de afgelopen 20 jaar heel goed leren kennen. Met zijn komst zetten we een eerste stap richting de internationale groei van Talpa."

Leon Schouten (45) werkte tussen 1995 en 2002 in verschillende functies bij John de Mol Produkties en bij Endemol. Zo gaf hij in 2001 leiding aan het integratieproces tussen het toenmalige Joop van den Ende TV Producties en John de Mol Produkties tot Endemol Nederland. Ook was hij business manager van de creatieve afdeling binnen Endemol International. Tussen 2002 en 2006 werkte en woonde Schouten met zijn gezin in Zuid-Spanje. Sinds zijn terugkeer naar Nederland was Leon Schouten commercieel directeur bij de Strengholt Group in Naarden. Vanaf 1 mei bestaat het bestuur van Talpa uit drie leden: eigenaar John de Mol, die leiding geeft aan de creatieve ontwikkeling, CEO Leon Schouten en CFO Mark Ramakers.

Een rechtenvrije portretfoto van Leon Schouten is onderaan dit bericht toegevoegd.