Océ

Océ update voorafgaand aan jaarlijkse vergadering aandeelhouders

Wijzigingen in Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur

Venlo, 23 April 2009 - Océ N.V. maakt bekend dat de heer Frank de Wit vandaag tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal terugtreden als lid van de Raad van Commissarissen omdat zijn maximale zittingsperiode is verstreken.
Op 9 april jl. maakte Océ N.V. bekend dat de heer Rudi De Becker wordt voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen. Op een later moment zal Océ een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders organiseren voor de benoeming van de heer De Becker. Vandaag zal tijdens de aandeelhoudersvergadering de heer Jan Dix (63) vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd terugtreden als lid van de Raad van Bestuur. De andere leden van de Raad van Bestuur zullen de taken en verantwoordelijkheden van de heer Dix op zich nemen. Strategisch perspectief
Zoals eerder aangekondigd, zal bestuursvoorzitter Rokus van Iperen vanmiddag in zijn presentatie voor de aandeelhouders ingaan op het strategisch perspectief voor de onderneming. Hierin zal hij aangeven dat Océ zich langs twee sporen blijft ontwikkelen. Ten eerste zal Océ het huidige Strategisch Plan voortvarend uitvoeren, inclusief een doelmatig actieprogramma om de gevolgen van de economische crisis en de neergang van de markten op te vangen. Ten tweede onderzoekt Océ alle realistische opties voor schaalvergroting , waarbij strategische alternatieven niet worden uitgesloten, voorzover deze in het belang zijn van Océ en alle betrokkenen.
In de afgelopen jaren heeft Océ reeds diverse initiatieven ontwikkeld om zijn schaalgrootte te verbeteren. Daaronder waren de acquisitie van Imagistics en het aangaan van verschillende partnerships, zoals de strategische alliantie met Konica Minolta.
Besparingsprogramma voor op schema
In 2008 en het eerste kwartaal van 2009 heeft Océ de gevolgen van de economische crisis opgevangen dankzij zijn business model, balans verbeteringen en tijdig doorgevoerde kostenbesparingen. Gedurende deze periode heeft Océ zijn concurrrentiepositie in belangrijke marktsegmenten versterkt. Océ heeft het aantal arbeidsplaatsen met ruim 1.250 verminderd en de kosten met . 114 miljoen verlaagd. Daarmee ligt de implementatie van het kostenbesparingsprogramma voor 2008/2009 (in totaal . 160 miljoen) voor op schema.
Op 2 april jl. heeft Océ aangekondigd gefaseerd ruim 250 arbeidsplaatsen extra te laten vervallen bij het supply center in Poing, Zuid-Duitsland. Daarnaast bereidt Océ verdere kostenreducties voor in andere delen van de onderneming.
Océ N.V.
23 april 2009
Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com Over Océ
Océ is een vooraanstaande internationale document management onderneming. Het brede aanbod van Océ omvat print- en kopieersystemen voor de kantooromgeving, supersnelle digitale productieprinters en grootformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als grafische kleurendisplays. Océ is ook een vooraanstaande aanbieder van document management voor derden. De onderneming heeft veel van de Fortune 500 bedrijven als klant, evenals toonaangevende commerciële printshops. Océ is opgericht in 1877. Met het hoofdkantoor in Venlo, is Océ actief in 100 landen. Bij de onderneming werken circa 23.000 mensen. De totale omzet bedroeg in 2008 . 2,9 miljard. Het aandeel Océ is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Océ vindt u op www.oce.com.

Meer informatie:

Investor Relations: Media Relations:
Carlo Schaeken Jan Hol
Vice President Investor Relations Senior Vice President Communications Telefoon 077 359 2240 Telefoon 077 359 2000
E-mail investor@oce.com E-mail jan.hol@oce.com