Accell Group

PERSBERICHT

Toename omzet en resultaat Accell Group in eerste maanden 2009

Heerenveen, 23 april 2009 - Accell Group N.V. maakt vandaag bekend dat omzet en resultaat in de eerste maanden van 2009 zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Na een lange winter zijn de fietsverkopen vanaf midden maart goed van start gegaan.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Tot op heden zien we het beeld bevestigd dat - mits het weer het toelaat - de fiets ook in deze economisch mindere tijden een populair vervoermiddel blijft en dat consumenten bereid zijn daar geld aan uit te geven. Het gebruik van fietsen blijft toenemen. De fiets is een goedkoop alternatief voor verplaatsingen op de korte afstand per auto en goed voor de gezondheid. De vraag naar elektrische en sportieve fietsen in het hogere segment is aanhoudend sterk. Ook de fietsen voor speciale doelgroepen met een bepaalde (extra) functionaliteit of speciaal design slaan goed aan. Wij handhaven onze verwachting dat de omzet en het resultaat zullen toenemen in 2009."

Naast de hogere verkoop van fietsen, is ook de omzet van fietsonderdelen en - accessoires gestegen. Wanneer de aankoop van een nieuwe fiets wordt uitgesteld, worden er meer onderdelen en accessoires gekocht om comfortabel fietsgebruik langer mogelijk te maken.

De verkopen van fitnessapparatuur lagen in de eerste maanden van het jaar op een lager niveau dan in 2008. Evenals in de laatste maanden van 2008 is de verkoop van fitnessapparatuur beïnvloed door de wereldwijde economische omstandigheden. De invloed van de omzetdaling bij de fitnessactiviteiten op Accell Group is beperkt omdat de fitnessactiviteiten slechts een klein gedeelte (7%) van de totale omzet van Accell Group vertegenwoordigen. Vorig jaar is de organisatie van de fitness activiteiten aangepast aan een lager omzet niveau en ook dit jaar wordt de organisatie kritisch gevolgd.

Met inachtneming van de normale effecten die verband houden met het verloop van de seizoensmatige verkoop van fietsen, zijn er in de eerste maanden van 2009 geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Accell Group.

De groei van omzet en resultaat is zowel autonoom als door consolidatie-effecten van acquisities in 2008 gerealiseerd. Op basis van de eerste maanden van 2009 blijkt dat de maatschappelijke trends waar Accell Group op inspeelt onverminderd gelden in haar markten. Aandacht voor recreatie, mobiliteit, gezondheid, milieu en vergrijzing stimuleren het fietsgebruik. Accell Group handhaaft haar verwachting dat omzet en resultaat zullen toenemen ten opzichte van 2008, verdere economische ontwikkelingen en onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. wordt vandaag gehouden ten kantore van dochteronderneming Batavus B.V. te Heerenveen. De publicatie van de halfjaarcijfers staat gepland op 22 juli 2009. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers zal worden gestreefd naar een nadere specificatie van de verwachtingen voor 2009.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende merknamen als Batavus, Bremshey, Ghost, Hai, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi, Winora en XLC hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (44% van de omzet), Duitsland (23%) en Frankrijk (10%). Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nemen 15% voor hun rekening. De overige 8% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor 'home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2008 ¤ 538,0 miljoen en de nettowinst ¤ 28,6 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:

Accell Group N.V.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: +(31) 0513-638701 Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: +(31) 0513-638702 Website: www.accell-group.com