Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 128/GB
Datum: 23 april 2009

Provincie Fryslân start aanpak N928: Woudsend-Balk

De provincie Fryslân is begin dit jaar gestart met de nadere uitwerking voor het verbeteren van de provinciale weg tussen Woudsend en Balk (N928). Doel is het veiliger maken van deze route naar de Zuidwesthoek van Fryslân. De komende tijd worden langs de weg ter plaatse nog diverse onderzoeken verricht. Dit alles leidt tot een ontwerp, dat na de zomer met omwonenden wordt besproken. De uitvoering van het werk is naar verwachting in 2011.

Veranderingen
Binnen het provinciale beleid is de N928 tussen Woudsend en Balk één van de belangrijkere routes van en naar de Zuidwesthoek van Fryslân. Om het verkeer goed en veilig door te laten stromen, nu en in de toekomst, is een aantal maatregelen nodig. In de eerste plaats wordt de weg iets breder gemaakt en van nieuw asfalt voorzien. Tevens wordt het fietspad verbeterd. Daarnaast is het streven om het kruispunt Waterloo richting Elahuizen anders in te richten; hierbij wordt gedacht aan een rotonde. Doel is het veiliger maken van de weg.

Onderzoek
Eerder in februari en maart heeft de provincie langs de weg metingen uitgevoerd. Uit deze metingen blijkt wat de huidige staat van de weg is. Deze metingen vormen het begin van de planuitwerking. Vanaf 23 april wordt nader milieukundig onderzoek verricht en in de komende tijd volgen nog meer onderzoeken.

Informatieavond
Met behulp van deze informatie maakt de provincie een eerste ontwerp, waarbij de gemeenten Wymbritseradiel en Gaasterlân-Sleat betrokken worden. Na de zomer volgt een informatieavond voor bewoners en belanghebbenden waarin dit ontwerp nader wordt toegelicht. De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland voor 2011.


---- --