Ingezonden persbericht


Persbericht

23 april, 2009

Woningcorporaties willen duurzamer bouwen
~ Investering in energiebesparing en duurzaamheid is belangrijk ~

Woningcorporaties gaan zich meer richten op duurzaam bouwen en duurzame nieuwbouwprojecten. Dat blijkt uit onderzoek van Innax Nederland, onafhankelijk dienstverlener op het gebied van energie, techniek, milieu en veiligheid in en rondom gebouwen.

De meerderheid van de respondenten (bijna 72%) vindt dat de overheid zich minder moet richten op verplichting, maar juist op het stimuleren van investeringen in energiebesparing en duurzaamheid. Het doel van de inzet van EPA-data, die inzicht verschaft in de gebouwgegevens, is voornamelijk om duurzaamheid te vergroten van de woningportefeuille (41%). Daarnaast is de verlaging van de woonlasten voor de huurder (27%) prioriteit, gevolgd door het behalen van kostenefficiëntie (21%).

De helft van de ondervraagden ziet dat het gebruik van EPA-data onvoldoende wordt ingezet bij het realiseren van doelen. Daarentegen zegt 27% van de respondenten dat EPA-data voldoende wordt ingezet. Een ruime meerderheid (65%) geeft aan dat de genoemde doelen vooral zijn behaald met duurzaam bouwen en duurzame nieuwbouwprojecten. 21 procent zegt dat dit komt door duurzaam inkoopbeleid.

Opvallend is dat woningcorporaties de crisis aangrijpen als een stimulans voor projecten die besparing op energielasten van bewoners bewerkstelligen (37%) en het ambitieniveau en de investeringen naar beneden bijstellen (33%). 22 procent zegt dat de crisis helemaal geen invloed heeft op de duurzaamheid en investeringen.

"Het is een goede ontwikkeling dat woningcorporaties gaan investeren in duurzaam bouwen en duurzame nieuwbouwprojecten", zegt Edwin Terlaak, commercieel directeur van Innax Nederland. "Daarnaast zien zij nu het belang in van energielabels en willen deze ook inzetten om de duurzaamheid te vergroten. Wij willen hen hier graag in ondersteunen."

(268 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Innax Nederland
Innax is een onafhankelijke dienstverlener op het gebied van energie, techniek, milieu en veiligheid in en rondom gebouwen. Duurzame resultaten staan hierbij voorop. Met ruim 300 medewerkers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België ondersteunt Innax zijn opdrachtgevers bij het realiseren van besparingen in tijd en kosten, het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het voldoen aan wetgeving. Tot Innax Nederland behoren de volgende organisaties:
* Cycle Systems Energy Services: onafhankelijk energiemeetbedrijf en energiemanagementpartner
* Cycle Systems Projects: informatiemanagementbureau gespecialiseerd in energielabels
* Raadgevende ingenieursbureaus van Intechno:
- Intechno InstallatieAdviseurs

- Intechno GebouwManagement

- Intechno Energie & Duurzaamheid

* Intechno Personeelsvoorziening: uitzend- en detacheringbureau
* Expex: bouwkundig inspectie- en adviesbureau
* Innax Automatisering

Onder de klanten van Innax Nederland bevinden zich: ABN Amro, Meeús Vastgoedmanagement, Vestia, Interpolis Achmea, Gemeente Etten-Leur, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool voor Kunsten ArtEZ, Bouwfonds, E-ON, Windunie, ANWB, Eden Hotel Group, Ahold, Rijksgebouwendienst, KPN, Tennet, Connexxion, Habion. Voor meer informatie over Innax: www.innax.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: innax@octanepr.com http://www.octanepr.nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com