Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 17

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Liesbergerhout 2: twee dakkapellen rechterzijde woning;
- Deventerweg 71: uitbreiden woning;

- Nieuwe Grensweg 30: berging naast woning;
- Nieuwe Grensweg 28: berging naast woning;
- Musicaldreef 71: terrasoverkapping;

- Dorpshuisweg 1: 2 dakkapellen;

- Schippersmeen 55: zadeldak op bestaande berging;
- Martinus Nijhoffstraat 43: het legaliseren pergola (voorzijde);
- Duivenkamp 20: veranda;

- Vondellaan 14: dakkapel voorzijde;

- Renate Rubinsteinlaan 7: overkapping naast berging.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Nijborgmeen 1: wijzigen gevel en vergroten balkon;
- N302 (traject tussen A28-Newtonweg): plaatsen geluidsscherm.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- De Genestetstraat 19: garage;

- Kienderkamp 2: berging en overkapping.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Zuiderbreedte 16: 3 vlaggenmasten;

- Reeënbergerhout 9: uitbreiden woning;

- Turfbergerhout 55: bijgebouw bij woning.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 3.6 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 23 april 2009 t/m 7 mei 2009

- De Sypel: woonwagen;

- Badweg 7: uitbreiden woning;

- Nonnenstraat 7: uitbreiden woning en wijzigen achtergevel.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Dorpsvisie Hierden

De gemeente Harderwijk bereidt voor Hierden Dorp een nieuw bestemmingsplan voor. Hiervoor is het beleidsvoornemen âDorpsvisie Hierden' opgesteld. In deze dorpsvisie worden de landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten en knelpunten van het dorp inzichtelijk gemaakt. Verder wordt aangegeven in welke zones van het dorp vanuit deze disciplines incidentele woningbouw denkbaar is. De individuele verzoeken zullen aan deze visie worden getoetst. Na afronding van de inspraak zal een ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld. Dan wordt ook pas duidelijk waar eventuele nieuwbouwmogelijkheden worden toegestaan. De dorpsvisie heeft betrekking op de dorpskern van Hierden met omringende gronden. Globaal genomen loopt het plangebied van de Kleine Mheenweg tot aan de Wijtgraaf en wordt in het noorden onder meer begrensd door de Mheenbroekweg en Lageweg en in het zuiden door de Hoge Varenweg, Molenweg en de Zuiderzeestraatweg met aangrenzende gronden.

Door de inspraakprocedure ligt het beleidsvoornemen âDorpsvisie Hierdenâ met ingang van 24 april 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk een zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders. Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: afd. Ruimte en Economie, tel. 411 359.

Aanwijzing collectieve festiviteiten 2009

De APV geeft de burgemeester de bevoegdheid een tiental collectieve festiviteiten aan te wijzen waarop de geldende geluidsvoorschriften in het Activiteitenbesluit binnen een horeca inrichting niet van toepassing is. De dagen worden vastgesteld voor de Binnenstad, Hierden en de rest van Harderwijk. De burgemeester heeft voor 2009 als collectieve dagen aangewezen:
⢠Voor de Binnenstad: Koninginnenacht (29 april), Koninginnedag (30 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Kulting (29 en 30 mei), Aaltjesdag (12 of 13 juni), 2x een blues/muziek route (datum nog onbekend), kerstnacht (24 december).
⢠Voor Hierden: 29 Koninginnenacht (29 april), Koninginnedag (30 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Boerenmarkt (7 juli), Veluwade (7 en 8 augustus), kerstnacht (24 december).
⢠Voor de rest van Harderwijk: Koninginnenacht (29 april), Koninginnedag (30 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Kulting (29 en 30 mei), Aaltjesdag (12 of 13 juni), kerstnacht (24 december).

Verandering wet milieubeheer

Bij de gemeente is een melding van verandering van de inrichting op grond van de Wet milieubeheer ingediend door Carrosserie Fabriek Harderwijk bv, Voltastraat 1 d te Harderwijk. De melding kan tot en met 4 juni 2009 worden ingezien bij de Stadswinkel in het Stadhuis. Zienswijze kunnen tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, schriftelijk of in mondeling overleg. Informa-tie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Sanering terrein vreugdevuur Hierden

Tijdens de jaarwisseling 2005/2006 is er een vervuiling opgetreden op terrein aan de Hoge Varenweg in Hierden waar het vreugdevuur wordt gehouden. De provincie heeft ingestemd met het voorgestelde bodemonderzoek en saneringsplan. In de ondergrond is een verharding van stelconplaten aangebracht. Deze platen beschermen de ondergrond tegen eventuele vervuiling van vreugdevuren in de toekomst. In januari en februari van dit jaar is de sanering uitgevoerd, waarvoor de raad een budget beschikbaar heeft gesteld van ⬠230.000, -. Dankzij een gunstige aanbesteding en door de aanvoer van overtollig schoon grond van het project Walstein 2a zijn de kosten aanzienlijk lager uitgevallen en is er een besparing gerealiseerd van ⬠55.000, -.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Parallelweg 26: 18 bomen (ivm doorgang hulpverlening);
- Kajuitmeen 8: 1 boom;

- Helmbloemmeen 1 t/m 127: 7 bomen/coniferen.

Burgemeester en wethouders hebben een inritvergunning verleend voor:
- Stationslaan 89: inrit van max. 4 meter aan de zijkant van het huis.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 4 juni 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 9 april; Strokelweg 4 (scoutingterrein): 4 bomen;
- 14 april; Meerkoetmeen 37: 3 bomen;

- 21 april; RBT 1ste fase: 7 bomen; Ceintuurbaan 2 (Bouw en Infrapark): 26 bomen, met herplant.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________