Gemeente Stein


Trouwen zonder uittreksels

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat bruidsparen die in de gemeente Stein willen trouwen geen uittreksels meer hoeven te overleggen. Voorwaarde is dat men in Nederland woont of geboren is. Deze nieuwe regeling gaat in op 1 september 2009.

Landelijke aansluiting
Tot die tijd moet men nog een geboorteakte opvragen in de geboortegemeente en een uittreksel uit de GBA in de woongemeente. Met de aansluiting van de GBA op een landelijk netwerk kan de gemeente Stein vanaf september ook over die gegevens beschikken.

Indien men in Stein geboren en/of woonachtig is, geldt dat overigens nu al. Dit komt omdat de gemeente dan reeds over die gegevens beschikt. Trouwlustigen die in het buitenland geboren of daar woonachtig zijn, moeten deze uittreksels wel nog overleggen.

Lastenverlichting
Wethouder Luc Feij: âHiermee maken we een eerste stap in het kader van de administratieve lastenverlichting voor burgers. Trouwen brengt op deze manier minder rompslomp met zich mee en het bespaart bruidsparen toch al gauw 40 euro.â