Ingezonden persbericht


PERBERICHT

SABMiller kiest voor Infor

Supplychainoplossing voor verbeterde concurrentiepositie van marktleidende bierbrouwer in Zuid-Afrika

Barneveld, 23 april 2009 - Infor maakt bekend dat South African Breweries Limited (SAB), de Zuid-Afrikaanse vestiging van SABMiller plc., een bedrag van 1.2 miljoen Amerikaanse dollar investeert in Infor's Supply Chain Management (SCM) oplossing. Infor SCM wordt ingezet in de volledige SAB's operatie waaronder 70 opslagcentra en 12 productiefabrieken. In navolging van het succes van de implementaties in Zuid-Afrika zullen implementaties in SABMiller-vestigingen in andere regio's volgen.

Na analyse en onderzoek van een aantal oplossingen in de markt koos SAB voor Infor SCM vanwege Infor's track record en uitgebreide kennis in de drankenindustrie. Tevens was de mogelijkheid Infor SCM te integreren met het bestaande ERP-systeem en daardoor het systeem te verbeteren een belangrijke reden om voor Infor SCM te kiezen.

Door het gebruik van Infor's SCM-oplossing zal de nauwkeurigheid van de planning worden verbeterd evenals de zichtbaarheid van alle resources in de SAB-waardeketen. Hierdoor zal de leverbetrouwbaarheid sterk worden verbeterd en de kosten verminderd.

'Infor SCM Demand Planning wordt gebruikt om de verkoop en operationele planning te versterken. Hierdoor ontstaan kortere en makkelijker planningcycli en kunnen wij sneller op marktveranderingen reageren. Ons doel is het verbeteren van de planningsnauwkeurigheid waardoor betere voorraadposities ontstaan in de winkels. We verwachten door een preciezere planning en accurate voorspelling de kosten te kunnen verminderen', zegt Rudi Van Schoor, program manager bij SAB.

SAB zal ook de Infor SCM Advanced Planner en Advanced Scheduler gaan gebruiken om de planning en scheduling te optimaliseren en te integreren bij vijf frisdrankfabrieken en zeven brouwerijen. Hierdoor zal SAB op een dynamische manier de vraag van een bepaald product voor een bepaalde regio bij de meest voordelige fabriek kunnen laten uitvoeren.

Infor SCM Advanced Planner geeft een holistische kijk en een geoptimaliseerd supplychainplan voor het volledige netwerk van toeleveranciers, inclusief reverse logistics. Hierdoor is een constante stroom van lege flessen naar de fabrieken mogelijk waardoor productieproblemen uit het verleden verdwijnen.

Rudi Van Schoor legt de noodzaak uit voor een volledig overzicht van de productie- en logistieke activiteiten: 'SAB's bier- en frisdrankenafdeling hebben zich ontwikkeld tot een vrij complexe business. Met de toenemende eisen van de consumenten, snelle opeenvolgende productontwikkelingen en een groeiend marktaandeel moesten we de supplychains van de twee takken onder de loep nemen.

'SAB is altijd overtuigd geweest dat zijn waardeketen voordelen zouden leiden tot concurrentievoordeel. Wij zijn overtuigd dat de investering in Infor SCM onze concurrentiepositie verder zal versterken.'

'Met 7 klanten in de top 10 van de grootste brouwerijen ter wereld heeft Infor uitgebreide ervaring in deze branche. We hebben bewezen maximale waarde te kunnen creëren met waardeketenmanagement voor bedrijven zoals SAB', zegt Andrew Kinder, director, solutions marketing, Infor. 'Terwijl individuele componenten zoals Infor SCM Demand Planning helpen beter te reageren en de voorraadkosten te verlagen, zorgt de integratie van Infor's SCM-oplossing met het bestaande ERP-systeem voor echte resultaten. Door meer functionaliteiten toe te voegen aan het bestaande systeem kan SAB voordeel op de concurrenten behalen door een geavanceerde en geïntegreerde productie- en logistieke omgeving zonder verlies van tijd en extra geld.'

Over Infor

Infor ontwikkelt en koopt functioneel rijke software aan en ondersteunt zijn software met duizenden specialisten en vakmensen. Infor maakt de software beter door middel van voortdurende innovatie, snellere implementatiemogelijkheden, wereldwijde toepassingen en flexibele aanschafmogelijkheden. In de afgelopen jaren is Infor wereldwijd gegroeid tot een van de grootste aanbieders van business software. Kijk voor meer informatie op www.infor.com.



Ingezonden persbericht