Ingezonden persbericht


SITA en Appear Implementeren het Eerste Context Gevoelige Mobiele Platform voor de Luchtvaartindustrie

De samenwerking brengt workforce mobility op een hoger niveau door in pilot projecten de stortvloed aan informatie te structureren, productiviteit op te stuwen en kosten dramatisch te reduceren

Geneva & Stockholm - 23 April 2009 - SITA, gespecialiseerd in IT voor luchtvaart ondernemingen, en Appear, leider in context gevoelige software infrastructuur, kondigen vandaag een partnerschap aan dat binnenkort het allereerste context gevoelige mobiele platform voor de luchtvaart industrie (ATI) zal inzetten.

Dit nieuwe platform zal, als enige in de wereld, algemene on-demand toegang bieden aan ATI applicaties via draadloze en mobiele netwerken om de overvloed aan informatie in te dammen. Het maakt luchtvaartmaatschappijen, ground handlers en andere klanten van vliegvelden voor een grote verscheidenheid aan kritieke operationele taken minder afhankelijk van manuele processen, onduidelijke spraakverbindingen en papieren backoffice rapportages.

Zo kan het mobiele concept door inzet van handheld apparaten 1 dienstverantwoordelijke de turnaround tijd van 4 tot 5 vliegtuigen faciliteren, waar momenteel nog 1 verantwoordelijke per vliegtuig de norm is. Een luchtvaartmaatschappij verwacht besparingen in dubbele cijfers voor vliegtuigonderhoud en kritieke werkproces verbeteringen.

Ground handlers zullen op vergelijkbare manier besparen op brandstofkosten en de efficiency van medewerkers zien toenemen door de dieselgestookte verwarmingscentrales en andere machines op afstand te kunnen beheren. Door meer accurate gebruikscijfers en efficientere planning zal ook de omzet toe kunnen nemen.

Greg Ouillon, SITA VP Innovatie zegt "Mobiele apparaten, netwerken en applicaties raken steeds meer geïntegreerd in de dagelijkse gang van zaken. Tot nu ontbrak in de technische infrastructuur echter de meest belangrijke schakel, een common-use platform dat on-demand mobility diensten beschikbaar maakt op elk vliegveld."

Contextgevoelige technologie brengt een revolutie teweeg in de manier waarop informatie bij mobiele apparaten afgeleverd, ontvangen en getoond wordt. Gebruikers hoeven zich niet meer af te vragen wat ze zoeken, want de Appear Context Engine analyseert voor elke gebruiker zijn actuele situatie (context) en bepaald realtime aan de hand daarvan wat de gebruiker nodig heeft aan data, spraak of video communicatie. De technologie is nauw geïntegreerd met BPM tooling en de backend applicaties van SITA.

Xavier Aubry, CEO Appear vult aan: "Voor het eerst wordt aan de gehele industrie de mogelijkheid geboden om op wereldwijde schaal on-demand mobiele werkprocessen uit te rollen, IT kosten significant te reduceren en werkprocessen te optimaliseren. Vanaf de eerste dag zal het platform de meer dan 250 vliegvelden bestrijken waar SITA infrastructuur nu al actief is, en waar tienduizenden medewerkers ondersteund kunnen worden."

Meer informatie is te vinden op www.appearnetworks.com en www.sita.aero.

Press Contact Appear:

Tom de Wit

Tel: +31 33 7508727

Mobile: +31 6 53 417271

Email: tdw@appearnetworks.com

Press Contact SITA:

Denis McClean, Director, Public Relations

Tel: +41 22 747 6824

Mobile: +41 79 2173357

Email: denis.mcclean@sita.aero