Ingezonden persbericht


Persbericht

()

Datum:
23 april 2009

Leerlingen Jan van Nassauschool leggen bloemen bij Joods Kindermonument in Museon

Op 22 april 2009 hebben kinderen van de Jan van Nassauschool uit Den Haag bloemen gelegd bij het joods kindermonument in het Museon. Het monument vormt een herinnering aan de 1691 joodse kinderen uit Den Haag die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en nooit zijn teruggekomen.

De kinderen lazen in het Museon zelfgemaakte gedichten voor. Ze luisterden naar het verhaal van een overlevende uit de Tweede Wereldoorlog, Joop Levy. Ook mochten ze vragen aan hem stellen.

Hij vertelde over zijn ervaringen in de oorlog. Met name de verhalen over de angstige momenten gedurende zijn onderduiktijd maakten veel indruk op de aanwezige jeugd. Joop Levy en zijn ouders hebben de oorlog gelukkig overleefd, maar veel van hun familie helaas niet. Hij vertelt zijn verhaal veel aan kinderen en volwassenen. Op die manier hoopt hij mee te werken om vervolging van mensen te voorkomen.

Op de foto staat Joop Levy met leerlingen van de Jan van Nassauschool voor het monument in het Museon.

Openingstijden en prijzen
Het Museon is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) ook op maandag geopend. De toegangsprijs voor personen van 12 jaar en ouder bedraagt ¤ 7,50 Kinderen vvan 4-11 jaar betalen ¤ 4,-- en houders van een 65Pas en CJP ¤ 6,--. Museumkaart is geldig. Groepskortiing mogelijk voor groepen boven de 20 personen.