Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ICEcat wordt multimediacatalogus door opname productvideo en -demo's

De Meern (Utrecht), 23 april 2009 ­ De open catalogus ICEcat wordt nu verrijkt met productvideo's en -demo's van verschillende merken, en ontwikkelt zich zo verder tot een multimediacatalogus voor kanaalpartners. Op dit moment worden productvideo's en -demo's opgenomen in de vorm van popup links naar videomateriaal die afgespeeld kan worden in een apart venster met gangbare browsers. Zie bijv de 3D Demo download link onder de afbeeldingen voor een Vodafone mobile connect data-abonnement: http://icecat.biz/nl/p/Vodafone/MCUSBVSTD1/MCUSBVSTD1.htm . Een ander voorbeeld betreft enkele HP producten: HP FB149AT iPAQ Data Messenger:

Klik op de link "Demo..." onder de afbeelding.

"Het opnemen van product-video's en -demo's beantwoordt aan een veelgestelde vraag in het kanaal. De YouTube-rage heeft daarbij ook marketeers wereldwijd wakkergeschud en de oude multimediahype uit de beginjaren negentig lijkt weer afgestoft te zijn" aldus ceo Martijn Hoogeveen en oud-hoogleraar multimedia. "We gaan na de opname van links naar externe video servers, ook de volgende stap maken door zelf een videoserver in te gaan richten. We studeren nog op scenario's om de hosting- en verkeerskosten in de hand te kunnen houden. Maar dat we in multimedia gaan investeren staat buiten kijf."

Over ICEcat NV
ICEcat NV is een onafhankelijke wereldwijde uitgever van productdata, onderdeel van incubator iMerge BV. Op dit moment zijn meer dan 500.000 producten van 3300+ merken uitgebreid beschreven in 22 wereldtalen. De datasheets worden wereldwijd al gebruikt in 6000+ websites: webwinkels, ERP-systemen, prijsvergelijkers, inkoopsystemen en overige sites. Open ICEcat is een project op basis van de Open Content License Agreement (OPL) waarbij de productinformatie van 170 leidende technologiemerken gratis wordt verspreid (zie http://icecat.biz/nl/menu/partners/index.htm ).

Meer info
­ Martijn Hoogeveen, martijn@icecat.biz, +31654256476