Ingezonden persbericht


Brussel, 23 april 2009

Euroshareholders zoekt nieuwe secretaris-generaal

Jean Pierre Paelinck neemt afscheid als SG van Euroshareholders in oktober 2009

Euroshareholders, de pan-Europese vereniging van aandeelhouders, maakt bekend dat haar Secretaris Genenaal, Jean Pierre Paelinck, zijn functie in oktober 2009 zal neerleggen. Gedurende de afgelopen negen jaren heeft de heer Paelinck (70 jaar) zich ingezet voor Euroshareholders, het kantoor in Brussel bestuurd en de belangen van Europese aandeelhouders behartigd.

De heer Paelinck heeft op succesvolle wijze voor gezorgd dat het aantal nationale beleggersorganisaties dat is aangesloten bij Euroshareholders is gegroeid van 8 tot 32. Hierdoor zijn vrijwel alle EU landen binnen Euroshareholders vertegenwoordigd en zijn er goede contacten met organisaties buiten de EU. De heer Paelinck zorgde voor een krachtige lobby van Euroshareholders in Brussel, met belangrijke representatie in relevante panels en commissies en gerichte informatieverschaffing over aandeelhoudersbelangen aan de Europese Commissie en (de leden van) het Europese Parlement.

Het bestuur van Euroshareholders staat voor de moeilijke taak om een geschikte opvolger te vinden voor de heer Paelinck. Een nieuwe secretaris generaal kan mogelijk aan het einde van het derde kwartaal van 2009 voor benoeming worden voorgedragen.

De nieuwe secretaris generaal zal de activiteiten van Euroshareholders dienen te managen ten einde de doelen van Euroshareholders (behartigen belangen van Europese aandeelhouders en het vertegenwoordigen van de leden bij de Europese instituties) te realiseren en Euroshareholders als zodanig te vertegenwoordigen.

Voor meer informatie over de vacature verwijzen we u naar de website: www.euroshareholders.org

Euroshareholders

Peter Paul de Vries, president

0031644329649