Ro!Entree wint NCCA Social Responsibility Award 2009 met ComsysConnect


Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt thuis aan het werk door virtueel callcenter

SOESTERBERG, 20090423 -- ComsysConnect, leverancier van hosted contactcenteroplossingen, maakt bekend dat Ro!Entree, een bedrijf van Roteb, gisteren tijdens het Telecommerce gala is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Contact Center Responsibility Award 2009. Ro!Entree werd als winnaar gekozen omdat zij met behulp van ComsysConnect haar sociale verantwoordelijkheid heeft genomen op het gebied van maatschappelijk verantwoord en/of duurzaam ondernemen. Mede dankzij het opzetten van een virtueel callcenter zijn ruim 110 mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt aan werk geholpen. 95 procent van deze mensen is langdurig uit het arbeidsproces geweest.

ComsysConnect en Ro!Entree werken sinds juni 2008 samen. Destijds was Ro!Entree op zoek naar een externe partner die zowel bij het sociale karakter van de onderneming past als de mogelijkheid biedt om met thuiswerkers te werken. Ro!Entree is namelijk een bedrijf van Roteb, dat zich inspant om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan de slag te helpen. Voor veel mensen uit deze groep is het alleen mogelijk om vanuit huis te werken. Om dit mogelijk te maken, nam Ro!Entree contact op met Annie Connect. Annie Connect heeft jarenlange ervaring met het concept van thuiswerkers in de callcenterbranche. De werkwijze van Annie Connect is in samenwerking met het bedrijf Comsys ontwikkeld tot een compleet hosted virtueel contactcenterproduct, te weten ComsysConnect. Dit biedt de mogelijkheid om contactcentermedewerkers thuis te laten werken.

"Wij zijn zeer verheugd over het feit dat wij de NCCA Social Responsibility Award in ontvangst hebben mogen nemen", aldus Raymond van Altena, Projectleider Roteb bij Ro!Entree. "Mede dankzij de inzet van ComsysConnect hebben wij een grote groep mensen met lange afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan geholpen. Thuiswerken is voor deze groep heel veel waard, omdat dit de drempel voor herintreden op de arbeidsmarkt verlaagt."

Jeroen Prinsen, Managing Director bij ComsysConnect: "Wij zijn bijzonder trots dat Ro!Entree de NCCA Social Responsibility Award heeft gewonnen. Deze award onderstreept dat onze oplossing bijdraagt aan een efficiënte oplossing voor mensen die door omstandigheden aan huis gebonden zijn. Door onze inspanningen zijn zij in staat om weer deel te nemen aan het arbeidsproces."





Ingezonden persbericht