Nieuwe manier van langdurige data-opslag SilentCubes geintroduceerd


FAST LTA introduceert de SilentCubes, een energiezuinige en door KPMG gecertificeerde lange termijn archiefoplossing

VAALS, 20090423 -- Voor energiezuinige en door KPMG gecertificeerde digitale archieven distribueert Incom Storage BV de nieuwe SilentCubes van FAST LTA. Met de SilentCubes kunnen extreem betrouwbare, revisiezekere en energiezuinige archieven van kleine tot zeer grote capaciteiten modulair opgebouwd worden. De hoge viervoudige redundantie, de automatische kwaliteitscontrole, de energie besparende functies en het doordachte concept maken de SilentCubes uniek op het gebied van op harddisk gebaseerde archiefoplossingen.

De SilentCubes zijn voorzien van een hardware WORM controller (WORM = Write Once Read Many) zodat deze systemen net zoals optische jukeboxen "echte" WORM systemen zijn. Zonder aanvullende software kunnen deze systemen op meerdere locaties geplaatst en automatisch gespiegeld worden. De ingebouwde digital audit functie test de in de SilentCubes opgeslagen gegevens regelmatig op integriteit zodat een onopgemerkt dataverlies uitgesloten is.

Voor het eenvoudig uitbreiden van het digitale archief zorgt de modulaire opbouw van het SilentCubes systeem: door het simpel toevoegen van SilentCubes kan het archief automatisch in stappen van vier of acht Terabyte met de opslagbehoefte meegroeien.

De langdurige operationaliteit is een doelgevend kenmerk van archieven. Naast de betrouwbaarheid van het archiefsysteem is daarom het energieverbruik over de hele periode dat het archief bestaat van cruciaal belang. Een dubbel uitgevoerd SilentCubes archief van 24 Tbyte bespaart bij de huidige stroomtarieven op jaarbasis meer dan 30.000 Euro t.o.v. een traditioneel RAID-systeem dat voor archivering gecertificeerd is.


De belangrijkste kenmerken van de SilentCubes zijn:
* trueWORM door hardware WORM
* viervoudig redundant door hoog efficiënt algoritme
* gebruik van drie verschillende harddisk merken om dataverlies door seriefouten voor 100% uit te sluiten
* permanente automatische kwaliteitscontrole van de opgeslagen gegevens door digital audit
* verkoop een installatie uitsluitend door geautoriseerde en getrainde resellers
* automatische spiegeling op meerdere locaties
* data verificatie door 512-bit SHA-2 hash sleutel voor elk opgeslagen object
* onsite-service contract voor de gehele levensduur van het archief
* tot 1000x energiezuiniger dan andere op harddisk gebaseerde archiefsystemen
* lage aanschafprijs en lage installatiekosten
* door modulaire opbouw prijsgunstig en eenvoudig in stappen van 4 of 8 TByte uit te breiden tot aan één Petabyte
* plaats besparend stapelbaar in 19-inch racks

Prijzen en beschikbaarheid
De SilentCubes zijn per direct beschikbaar. De basissystemen kosten 7980 Euro voor een 4 TByte archief resp. 10980 Euro voor een 8 TByte archief. De extra SilentCubes van 4 TByte of 8 TByte waarmee de systemen modulair uitgebreid worden kosten 4990 Euro resp 7990 Euro. De compliance optie (SOX, GDPDU) is leverbaar voor 3490 Euro.

De SilentCubes systemen worden gedistribueerd door Incom Storage bv. Aanvullende informatie is verkrijgbaar op www.incom-storage.nl, via mail (info@incom-storage.nl) of via telefoonnummer 043-306 64 54

Over Incom Storage B.V.
Incom Storage B.V. is als onderdeel van de Europese Incom groep de onafhankelijke distributeur voor producten en oplossingen op het gebied van opslag- en duplicatiesystemen.

Zodra het draait om storage management, data backup, archivering of data-publishing en duplicatie is Incom de juiste partner. In nauwe samenwerking met fabrikanten zoals Artec, AMI, ATTO, Bridgehead, COMEX, DISC, Enigma, Epson, Focus, FAST LTA, H&S, JVC, NEC, N-TEC, PoINT, Qstar, Rimage en TEAC wordt het complete gamma van opslagsystemen aangeboden.
Sinds 1986 op de markt is INCOM een betrouwbare partner voor systeemhuizen en integrators in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Benelux.

info@incom-storage.nl
www.incom-storage.nl