Yakult bespaart met digitalisering papierstromen


en versnelt interne informatievoorziening

ZWIJNDRECHT, 20090423 -- Yakult Europe in Almere, producent van het gelijknamige gezondheidsdrankje, is live gegaan met HAI*QPM, een webbased softwarepakket voor de registratie en real-time rapportage van kwaliteits- en procescontroles. Dankzij de volledige hosting van HAI*QPM in het datacentrum van Uphantis volstaan voor Yakult slechts PC's met internetverbinding. Nu al heeft Yakult een omvangrijke papierstroom gedigitaliseerd, de informatievoorziening versneld en wordt hiermee maandelijks 4 mandagen bespaard door het automatisch genereren van interne en externe rapportages.

Heleen van Veen, Quality & Environmental Department Manager, licht het project toe. "In eerste instantie waren we op zoek naar een handige database waarin we onze meetresultaten op het lab konden vastleggen en waarmee we onze standaard rapportages automatisch konden genereren. HAI bood hiervoor net als een aantal andere leveranciers een prima oplossing. Een van de belangrijkste redenen waarom we uiteindelijk met HAI zijn verdergegaan is dat we HAI*QPM ook in de fabriek verder kunnen uitrollen. Zo kunnen we de testresultaten van onze monsters koppelen aan de procesinformatie uit de fabriek en de controleformulieren op de werkvloer. Andere elementen bij de keuze voor HAI*QPM waren de out-of-the-box analysefuncties, het visualiseren van het bemonsteringsschema, en het snel genereren van afwijkingenrapportages."

Can Ersoz, IT Manager bij Yakult Europe, maakte bewust de keuze voor een webbased applicatie en de volledige externe hosting van HAI*QPM. "Onze strategie is om zoveel mogelijk zaken, die niet tot onze core-business behoren, uit te besteden, zodat wij ons binnen Yakult Europe op onze kernactiviteiten kunnen concentreren. We hebben in Uphantis een professionele en ervaren hosting partner gevonden. Wij hoeven ons geen zorgen te maken over installatie en beheer van software, die niet direct hoort bij de core technologie die wij in huis hebben, of over het uitvoeren van upgrades. Uphantis Service Center neemt ons al deze zorgen uit handen en garandeert een uitstekende performance en data-beveiliging.

Over Yakult
De Yakult fabriek in Almere produceert de bekende gezondheidsdrankjes Yakult original en Yakult Light voor de Europese markt. Per dag rollen hier 850.000 flesjes van de band. De productie van Yakult is een zorgvuldig gecontroleerd proces. Het is van belang, dat Yakult de hoge concentratie actieve Lactobacillus casei Shirota bevat. In iedere productiefase worden productmonsters genomen, die in het laboratorium worden gecontroleerd. Het internationale hoofdkantoor van Yakult, Yakult Honsha Co. Ltd, is gevestigd in Tokio in Japan.
www.yakult.nl


Over HAI
HAI levert webbased software voor de real-time registratie (datacollectie), monitoring en analyse van productieprocesdata en kwaliteitscontroles. HAI*QPM is ontwikkeld op het SAP Netweaver platform. De HAI*software wordt in Nederland succesvol toegepast bij o.a. Unilever, HAK en Sara-Lee/DE.
www.hai.nl

Over Uphantis
Uphantis is als ICT dienstverlener een expert in de toepassing van geavanceerde informatie technologieën en methodes voor het integreren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. Tot het leveringspakket behoren management¬consultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en producten voor de integratie van bedrijfsprocessen, dit alles inclusief de technische realisatie. Uphantis bestaat sinds 2005 en opereert met ruim 250 medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam, Ede, `s-Hertogenbosch en Maastricht.
www.uphantis.com.

Voor meer informatie:
de heer P.T.M. de Haer, email: pdehaer@hai.nl, tel.: 078-6135666.





Ingezonden persbericht