Miljoenen te besparen op energierekening gemeenten


Top 10 kan bij slim contract jaarlijks 4 miljoen euro overhouden

BEST, 20090423 -- Gemeenten kunnen miljoenen besparen op hun energiecontracten, heeft energie:direct uitgerekend. Doordat veel gemeenten contracten in ongunstige tijden hebben afgesloten en de energieprijzen flink omlaag gaan, is er de komende tijd veel terug te winnen als bij de volgende aanbestedingen slim gekozen wordt.

Vanwege de nieuwe energieprijzen heeft energie:direct de mogelijke prijsvoordelen voor de grootste Nederlandse gemeenten doorgerekend en kwam tot de conclusie dat aanzienlijke besparingen op de gemeentelijke energierekeningen mogelijk zijn, indien gemeenten een contract zouden afsluiten met een energieleverancier met flexibele prijzen. Net als consumenten kunnen deze grootverbruikers geld besparen door een scherper contract te sluiten. Al gaat het in veel gevallen maar om 0,01% op het totaalbedrag van de elektrarekening, voor een gemiddelde gemeente loopt het voordeel al snel in de tonnen, en die kunnen altijd beter besteed worden.

Miljoenen teveel

De tien grootste gemeenten zouden samen in een jaar tijd bijna vier miljoen euro besparen, indien deze gemeenten op zoek zouden gaan naar de laagste prijs. Ook voor hen geldt: stroom is nu eenmaal stroom, dus waarom zou je daar te veel voor betalen?

Energie:direct houdt zich dagelijks bezig met het doorrekenen van gunstige energietarieven, zodat ze de Laagsteprijs Garantie voor consumenten kunnen aanbieden. De kennis (en de daaruit te behalen voordelen) die hieruit voortkomt, gebruikt zij om bestaande en nieuwe klanten te laten profiteren. Vandaar de oproep aan de gemeenten om bij de eerstvolgende mogelijkheid een nieuw energiecontract af te sluiten, goed te kijken naar de verschillende tarieven die worden geboden.

Veel gemeenten werken vanuit historie al jaren samen met de grotere energiemaatschappijen en voorheen waren de tarieven een onderdeel van een totaalpakket waarop gekozen werd. Nu komt daar steeds vaker verandering in. Met de grote dalingen in de prijzen die aangekondigd zijn, wordt het interessant om bij de eerstvolgende aanbesteding wat meer op de prijs te letten en worden ook niet-traditionele leveranciers, zoals energie:direct, in overweging genomen. De uiteindelijke besparingen kunnen dan ingezet worden voor andere, mooie en nuttige projecten. Hier profiteert de burger indirect van mee.

"Als mensen als u en ik slim genoeg zijn om op zoek te gaan naar een gunstig mogelijk energiecontract om zo geld over te houden voor noodzakelijke dingen, dan moet dit voor een grootverbruiker helemaal belangrijk zijn. En aangezien de voordeeltjes van een gemeente hun weg meestal wel vinden naar de inwoners, is het eindresultaat extra merkbaar", vindt ook energie:direct directeur Jacques van Seeters

Over energie:direct

Energie:direct is een flexibele online energieleverancier die goedkope gas en stroom levert via bestaande infrastructuren. Dankzij het voeren van een online bedrijfsvoering, kan energie:direct de kosten laag houden en zeer voordelige energieprijzen bieden aan haar klanten. Klanten die overstappen van hun bestaande energieleveranciers naar energie:direct ontvangen de Laagsteprijs Garantie.

Klanten van energie:direct hebben via het internet toegang tot hun eigen gegevens. Communicatie met klanten gaat zowel voor contractwijzigingen als voor periodieke nota's via e-mail. Energie:direct biedt een helpdesk die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is via e-mail (klantenservice@energiedirect.nl) of telefonisch op 0900-EDIRECT (0900-3347328) (ma t/m vrij 09.00 - 17.00 uur - ¤ 0,70 p/m). Meer informatie op www.energiedirect.nl





Ingezonden persbericht