Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe directeur voor BorstkankerVereniging Nederland

UTRECHT, 23-04-2009 - BorstkankerVereniging Nederland, de patiëntenvereniging voor mensen met borstkanker, heeft Sandra Kloezen benoemd als directeur. Kloezen gaat richting geven aan de nieuwe koers van de vereniging, die op 3 oktober haar 30-jarig bestaan viert. Kloezen: "Jaarlijks worden in Nederland 13.000 vrouwen en mannen geconfronteerd met borstkanker. Het gaat er de komende jaren om dat mensen ons beter weten te vinden en maximaal gebruik maken van de kracht, kennis en ervaring van zo'n grote patiëntenorganisatie."

Sandra Kloezen (1964) start 1 mei 2009 bij de BorstkankerVereniging. Zij is opgeleid tot arts, heeft diverse managementfuncties bekleed bij zorgorganisaties in binnen- en buitenland en innovatieve projecten ontwikkeld gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Meest recentelijk was zij directeur van het Toon Hermans Huis Maastricht, een ondersteuning- en informatiecentrum voor mensen met kanker. Centrale thema's in haar loopbaan zijn de kwaliteit van zorg, het inspireren van mensen en het ontwikkelen van communicatiecampagnes.

Nieuwe koers
Kloezen gaat richting geven aan de nieuwe koers van BorstkankerVereniging Nederland, die dit jaar haar 30-jarig bestaan viert met een grote landelijke conferentie op 3 oktober. "De ambities zijn hoog", vertelt ze. "De BorstkankerVereniging is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot veel meer dan alleen een vereniging voor het delen van ervaringen en lotgenotencontact. We willen nadrukkelijk beleid beïnvloeden en dé belangenbehartiger zijn voor borstkankerpatiënten bij zorgverleners en zorgfinanciers. De kwaliteit van borstkankerzorg en de psychosociale ondersteuning kan immers nog beter. Daar maken we ons sterk voor. Hoe meer leden de vereniging heeft, hoe sterker we staan." De BorstkankerVereniging werkt samen met organisaties als NFK, KWF Kankerbestrijding, Pink Ribbon, Amazones, Mammarosa en andere partijen op het gebied van belangenbehartiging. "Krachtenbundeling is ons devies!" aldus Kloezen.

Over BorstkankerVereniging Nederland
BorstkankerVereniging Nederland telt 7.300 leden. De vereniging geeft informatie, komt op voor de belangen van borstkankerpatiënten en biedt psychosociale ondersteuning. Ook meebouwen aan een sterke patiëntenbeweging als lid of donateur? Of op zoek naar meer informatie over borstkanker? Kijk dan op www.borstkanker.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht