Ingezonden persbericht

Published: 16:00 23.04.2009 GMT+2 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

Aandeelhouders OctoPlus benoemen James Gale tot lid van de Raad van Commissarissen

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (de "Vergadering") de heer James Gale heeft benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. De Vergadering heeft ook de heer Philip Smith herbenoemd, en onder andere wijzigingen in de Statuten goedgekeurd op basis van een voorstel van de Onderneming, waarmee de veranderingen in het uitstaande aandelenkapitaal en de corporate governance van de Onderneming, die resulteren uit de aandelenuitgifte van februari 2009, worden weergegeven in de Statuten.

De heer Gale is benoemd voor een periode van vier jaar. De heer Gale is Managing Partner bij Signet Healthcare, een van de grote investeerders in OctoPlus' aandelenuitgifte van februari 2009. Hij is commissaris bij AlpexPharma S.A., Cedarburg Pharmaceuticals Inc., Cydex Pharmaceuticals Inc., SpePharm B.V. en Paladin Laboratories Inc. Signet bezit momenteel 16,6% van OctoPlus' uitstaande aandelen. De heer Gale bezit geen aandelen OctoPlus en geen rechten om aandelen te verkrijgen. Door zijn functie binnen Signet is de heer Gale niet onafhankelijk zoals bedoeld in de Nederlandse Corporate Governance Code.

De heer Smith werd in 2005 voor een periode van vier jaar benoemd als lid van de Raad van Commissarissen en is nu herbenoemd voor een periode van vier jaar. De heer Smith bezit geen aandelen OctoPlus en geen rechten om aandelen te verkrijgen. De heer Smith is onafhankelijk zoals bedoeld in de Nederlandse Corporate Governance Code.



Ingezonden persbericht