Ingezonden persbericht


Persbericht

MXSweep sluit distributieovereenkomst met Portland Organic IT ~ Portal van MXSweep stimuleert adoptie SaaS in Benelux ~

Zoetermeer, 23 april 2009 - MXSweep (www.mxsweep.com), internationale distributeur van online e-mailbeveiligingsdiensten, heeft een distributieovereenkomst gesloten met Organic IT (www.organicit.nl). Organic IT is gespecialiseerd in Managed Services-oplossingen voor de IT-dienstverlener en maakt deel uit van Portland Europe.

De adoptie van SaaS staat in de Benelux nog in de kinderschoenen. Organic IT heeft specialistische SaaS-oplossingen nu al in zijn portfolio, zoals managed e-mail security, managed back-up en managed IT-diensten en biedt dit aan ruim 3.500 IT-dienstverleners in de Benelux. MXSweep heeft een online distributieplatform ontwikkeld, waarmee de IT-dienstverlener in zijn eigen huisstijl e-mailbeveiligingsdiensten kan aanbieden. Dit distributieplatform wordt ook wel Platform as a Service genoemd.

"Wij zijn erg verheugd over de samenwerking met MXSweep en hopen hiermee de awareness en adoptie van SaaS in de Benelux te stimuleren", zegt Kim van Brugge, algemeen directeur van Portland Organic IT. "De portal van MXSweep is het perfecte platform om de dienstverlening aan onze klanten verder te verbeteren. Platform as a Service zorgt voor een grotere autonomie van resellers waardoor zij actief en onafhankelijk hun eigen zaken kunnen regelen."

De overeenkomst met Organic IT past binnen de groeistrategie van MXSweep in EMEA. De onderneming brengt zijn Security as a Service-oplossingen op de markt via gespecialiseerde managed services-distributeurs en maakt hierbij gebruik van een gezamenlijke online partner-portal. De diensten van MXSweep zijn volledig online beschikbaar op basis van een maandelijks abonnement. Zodra een leverancier van managed services is aangemeld, heeft hij de volledige controle over de diensten die hij verkoopt. Hij kan zelf klanten toevoegen en zijn eigen branding bepalen.

"De portal van MXSweep en Portland biedt IT-dienstverleners in de Benelux een goed instrument om het leven van resellers zo eenvoudig mogelijk te maken", zegt Edward Grant, managing director bij MXSweep. "IT-leveranciers voegen klanten toe en bedienen hen via de PaaS partner-portal. Onze distributiepartners 'controleren de meter' één keer per maand en versturen vervolgens de facturen. Zo eenvoudig is het. Alle processen zijn geautomatiseerd, dus zodra een partner is aangemeld hoeft hij hierna niet steeds opnieuw contact op te nemen over de prijzen, trialversies of het aan- en afmelden van klanten. Twee weken voor het versturen van de factuur wordt een geautomatiseerd verbruiksrapport opgesteld. Dit rapport bevat een onderverdeling per klant, inclusief alle e-mailaccounts per klant. Mogelijke onnauwkeurigheden in het rapport worden uitgefilterd waarmee voorkomen kan worden dat er vertraging ontstaat bij de afhandeling van betalingen."