Ingezonden persbericht

Telexis kiest Lubbers en De Jong voor PR

Amsterdam, 23 april 2009 - Telexis, een innovatieve ICT-dienstverlener op het gebied van geavanceerde telecom-, RFID- en NFC-gerelateerde toepassingen, heeft ter vergroting van de naamsbekendheid Lubbers en De Jong PR ingeschakeld.

Telexis, opgericht in 1999, richt zich van oudsher zich op de telecomsector; het bedrijf ontwerpt en implementeert applicaties voor de grote telecomoperators en het verwerkt grote aantallen back-officetransacties (provisioning, rating en billing). Telexis host en faciliteert het grootste MVNO-platform van Europa en via servers van Telexis worden dagelijks vele miljoenen gesprekken en sms-berichten afgehandeld.

Inmiddels heeft Telexis zich ook ontwikkeld tot toonaangevende dienstverlener voor radio frequency identification (RFID) en near field communication (NFC)-gerelateerde toepassingen als e-ticketing en beveiligde toegang tot locaties en systemen. Zo is Telexis als certified supplier van de NS nauw betrokken bij de ontwikkeling van de OV-chipkaart. Vandaag de dag bedient Telexis een aanzienlijk deel van de Nederlandse telecom- en vervoersmarkt.

Naast producten als FlexConnect - een totaalconcept voor het uitvoeren van transacties via de mobiele telefoon -, FlexSuite - een customer care en billing-systeem - en Digiright e-ticketing ontwikkelt Telexis maatwerkoplossingen en adviseert het bedrijven vanuit een end-to-end ketenperspectief.

Telexis telt 30 specialisten en consultants en is gevestigd in Rijswijk. Toofan Otaredian is vanaf de oprichting Managing Director van Telexis BV. Verantwoordelijk voor de marketing en sales is Fred van Lemmen, voorheen directeur retail bij KPN en voormalig directeur sales en retail van T-Mobile. In het Midden Oosten heeft het bedrijf een divisie die zich bezighoudt met softwareontwikkeling.
Lubbers en De Jong zal zich gaan bezighouden met het onder de aandacht brengen van de producten en dienstverlening van Telexis en het vergroten van de naamsbekendheid van het bedrijf. Door middel van pr, marketing en communicatie beoogt het bureau de interactie met de markt te vergroten om zodoende een toonaangevende positie te verwerven in de ICT kennis- en toepassingsmarkt.

Over Telexis

Telexis, een innoverende ICT-dienstverlener met meer dan tien jaar ervaring, heeft met zijn diepgaande kennis op het gebied van telecom en geavanceerde RFID- en NFC-gerelateerde oplossingen een marktleidende positie verworven in de telecom- en vervoerswereld. Telexis ondersteunt en adviseert bedrijven op het gebied van digitaal beveiligde toegang tot systemen en locaties, het uitvoeren van transacties via onder andere de mobiele telefoon en het verwerken van grote aantallen back-officetransacties (ticketing, provisioning, rating en billing). Via servers van Telexis worden dagelijks vele miljoenen gesprekken en sms-berichten afgehandeld en het bedrijf host en faciliteert het grootste MVNO-platform van Europa. Naast producten als FlexConnect, FlexSuite en Digiright e-ticketing ontwikkelt Telexis als gecertificeerd Microsoft Mobility Solutions Partner maatwerkoplossingen en adviseert het bedrijven vanuit een end-to-end ketenperspectief. Telexis is managed service provider voor verschillende grote telecomaanbieders en openbaar vervoer- en transportbedrijven. Voor meer informatie, zie: www.telexis.nl



Ingezonden persbericht