Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
23 april 2009

Mohamed el Achkar nieuw lid Raad van Advies Start Foundation

Eindhoven, 23 april 2009 - TNT Marketing Director International, Mohamed el Achkar is toegetreden tot de Raad van Advies van de Stichting Start Foundation. Hij bezet de diversiteitstoel in de Raad die onder leiding staat van Han Noten, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer.

Mohamed el Achkar (1973) is zijn loopbaan begonnen als organisatieadviseur bij Alons & Partners. Daarnaast was hij o.a. werkzaam als Managing Consultant van zijn eigen adviesbureau. Hij is sinds 2002 werkzaam bij TNT Post waar hij momenteel de functie van Marketing Director International Mail vervuld. Hiervoor bekleedde Mohamed de functie van Change Manager Diversity & Inclusie. Vanuit deze rol heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de pionierspositief van TNT in Nederland op het gebied van culturele diversiteit.

Naast zijn professionele loopbaan heeft Mohamed el Achkar een grote passie voor de Publieke Zaak. Mohamed is actief betrokken geweest bij talloze maatschappelijke organisaties en initiatieven. Zo is Mohamed de oprichter en ex-voorzitter van stichting Towards A New Start, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van de Marokkaanse gemeenschap. Verder is Mohamed ook lid geweest van de stuurgroep Dagindeling, een door het kabinet geïnitieerde stuurgroep om verandering te stimuleren op het gebied van combinatie van werk en zorgtaken. Mohamed el Achkar is sinds 16 april lid van de Raad van Advies van Start Foundation. Naast diversiteit bevat deze Raad ook zetels voor de wetenschap, de re-integratiebusiness, ondernemerschap en sociale zekerheid.

Start Foundation is een maatschappelijke investeerder. Een zogeheten 'venture philantrophist' die sinds de oprichting ongeveer 60 vernieuwende projecten op de arbeidsmarkt ondersteunt en stimuleert. Het gaat daarbij om groepen mensen die niet makkelijk een baan vinden, zoals voortijdige schoolverlaters, gehandicapten, vluchtelingen, mensen met een strafblad en ex-psychiatrisch patiënten. Het jaarlijkse investeringsbudget bedraagt ca. ¤ 3,5 miljoen. In het bestuur van Start Foundation zitten onder meer oud-premier Wim Kok en oud CNV voorzitter Anton Westerlaken.

/// EINDE BERICHT ///

Noot voor de redactie/