Ingezonden persbericht


Rectificatie: SNT helpt actie KWF Kankerbestrijding succesvol verlopen

Rectificatie van laatste zin in voorlaatste alinea. (deze zin met de naam Nutricia is nu weggelaten)

SNT Groep NV

SNT helpt actie KWF Kankerbestrijding succesvol verlopen

Ruim twintig jaar belangrijkste partner voor charitatieve instellingen

Zoetermeer, 23 april 2009 - Contactcenterprofessional SNT heeft gisteravond zorg gedragen voor het afhandelen van het inkomend telefoonverkeer tijdens de televisieactie van de KWF Kankerbestrijding. SNT nam daarbij alle disciplines voor haar rekening, waaronder de infrastructuur, centrale planning, ICT en bezetting. Al ruim twintig jaar faciliteert SNT haar contactcenter voor charitatieve acties, zoals de televisieactie rondom de Tsunami in 2004 en diverse acties van onder andere het WNF, Nelson Mandela Kinderfonds en UNICEF. De capaciteit, expertise en het vermogen van SNT om snel te kunnen opstarten, zorgen ervoor dat deze acties succesvol verlopen. Tijdens de televisieactie zijn ruim 20.000 nieuwe donateurs geworven.

Voor de televisieactie van de KWF Kankerbestrijding op Nederland 1 werd het contactcenter van SNT in Zoetermeer omgebouwd tot televisieset. SNT rekruteerde ruim 450 vrijwilligers - een combinatie van leveranciers, klanten, medewerkers en hun vrienden en familie - om de drie contactcenters van SNT in Ede, Zoetermeer en Groningen te bemannen. Voorafgaand aan de uitzending ondergingen alle vrijwilligers een uitgebreide training.

Naast charitatieve acties wordt SNT regelmatig gevraagd telefonische ondersteuning te bieden bij calamiteiten. De eerste keer hiervoor was toen de overheid in 1993 SNT inschakelde bij de watersnoodramp in Limburg.

Chris Hazewinkel, Directeur Commercie en Client Services van SNT: ¿Voor dit soort charitatieve acties is de beheersing van de kosten een belangrijke uitdaging. Bij calamiteiten zijn de uitdagingen vooral de snelle inzetbaarheid en bereikbaarheid van het contactcenter en het voorkomen van onnodig belverkeer. Deze uitdagingen vormen voor ons geen enkel probleem. Wij zijn blij dat wij via deze weg direct een maximale bijdrage kunnen leveren aan het maatschappelijke doel.

Meer informatie

SNT Nederland B.V.
Nicole Hellwig
Tel: 079-3686970

Email: nhellwig@nl.snt.com

Met vriendelijke groet,

mobiel: 06 53 23 90 40 (grip 3142)
Edwin van Dalen telefoon: (079 - 368) 6037