HITT
PERSBERICHT

Apeldoorn, 23 april 2009

HITT stroomlijnt organisatie

De directie van HITT heeft een stroomlijning van de organisatie aangekondigd waar bij één van haar werkmaatschappijen, HITT Traffic in Apeldoorn, 25 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Voor 15 medewerkers betekent dit ontslag. Voor hen wordt begeleiding naar ander werk als belangrijk middel ingezet. Tijdelijke arbeidscontracten worden niet verlengd.

De investeringen in productontwikkeling in de afgelopen jaren hebben geleid tot het efficiënter realiseren van projecten waarbij naast "maatwerk" ook "confectie op maat" wordt geleverd. Hierdoor kwam capaciteit vrij voor groei. De groeivertraging in de wereldmarkt vraagt nu echter om maatregelen met betrekking tot deze capaciteit.

De Ondernemingsraad is verzocht advies uit te brengen over de voorgenomen reorganisatie en met de vakbonden wordt een sociaal plan ontwikkeld voor hen die in de nieuwe organisatie geen plaats meer hebben.

Na de reorganisatie staat er een gestroomlijnde organisatie die flexibel kan inspelen op veranderende vraag uit de markt en waarbij de kwaliteit van de dienstverlening aan opdrachtgevers van HITT wordt gewaarborgd.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2008 boekte HITT een omzet van EUR 34 miljoen en een nettowinst van EUR 4,8 miljoen (waarvan eenmalig EUR 3,7 miljoen). Eind 2008 werkten bij HITT 166 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.



HITT