Voorlichtingsavond over hooikoorts in Voorburg


MediStart organiseert voorlichtingsavond op donderdag 23 april 2009

ROTTERDAM, 20090410 -- Donderdag 23 april 2009 organiseert MediStart een voorlichtingsavond voor hooikoortspatiënten in Voorburg. Op deze avond worden patiënten voorgelicht over de oorzaak van hooikoorts en de behandeling daarvan. Veel hooikoortspatiënten hebben hun aandoening niet goed onder controle. Dit komt door te weinig kennis over de oorzaak van hooikoorts en over de mogelijkheden om de hooikoorts onder controle te houden. De avond vindt plaats in het Mövenpick Hotel Voorburg aan het Stationsplein 8 te Voorburg. De toegang is gratis, maar er wordt wel gevraagd aan bezoekers om zich van tevoren in te schrijven via www.hooikoorts.info/voorburg.

De sprekers op deze avond zijn allergoloog dr. Hans de Groot, werkzaam in het Diaconessenhuis Voorburg en bioloog mw. dr. Letty de Weger, werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Doel voorlichtingsavond

Het doel van de avonden is dat bezoekers meer te weten komen over wat hooikoorts nou precies veroorzaakt en wat eraan gedaan kan worden om van de klachten af te komen.

Goed voorgelichte patiënten kunnen beter met hun huisarts praten over de klachten en over de juiste aanpak om de klachten tot een minimum terug te brengen of zelfs helemaal niet meer te krijgen. Voor de huisarts is er meer tijd om dieper op de materie in te gaan als de patiënt al veel weet.

Over Medistart

Door het organiseren van deze voorlichtingsavond informeert MediStart patiënten over de oorzaak en behandeling van hooikoorts. Deze avonden zijn een verlengstuk van de websites waarmee MediStart het grote publiek voorlicht over verschillende ziektes en aandoeningen, waaronder dus hooikoorts. Op de website www.hooikoorts.info kan iedereen meer lezen over hooikoorts.

Meer voorlichtingsavonden

In andere delen van het land worden ook voorlichtingsavonden georganiseerd. Voor nadere details over deze avonden en voor meer informatie over hooikoorts, verwijzen wij u naar de website www.hooikoorts.info.